Renoviranje u toku
0

Unaprijeđeni uslovi za održavanje sportskih i drugih događaja u Sportskoj dvorani u Konjicu

V. K.
U Konjicu je ovih dana boravila Razija Mujanović, najbolja košarkašica sa našeg područja, koja je trenutno angažovana u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine kao tim menadžer ženskih selekcija.

Tokom posjete Konjicu menadžerica Mujanović sastala se sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem, sa željom da pripreme za Evropsko prvenstvo u Rumuniji, ženska košarkaška reprezentacija U 18 odradi u Konjicu, gdje su kontinuiranim ulaganjem u rekonstrukciju i uređenje Sportske dvorane, stvoreni uslovi kakve propisuje FIBA za nastupe košarkaške reprezentacije.

"Naša je želja da nakon što se završi parket u Sportskoj dvorani, koji je bio potreban jednoj ovakvoj dvorani, okupljanje naše U 18 reprezentacije za EP, koje će se održati u Rumuniji, bude u Konjicu, što smo na naše zadovoljstvo i dogovorili. Iskreno se zahvaljujem gradonačelniku Ćatiću na prijemu i susretljivosti kako bi se naše mlade košarkašice, koje su budućnost bh. košarke, adekvatno pripremile za EP, na kojem očekujemo dobar rezultat. Pratim mlade košarkašice i mogu reći da Konjic ima potencijal, kada je riječ o ženskoj košarci, što dokazuje i činjenica da smo u prošloj godini imali reprezentativke iz Konjica. Ove godine će također biti za mlađe kategorije i nadam se da će ove djevojčice u narednom periodu zaigrati za A reprezentaciju. Očekujem da ćemo osim priprema u Konjicu, napraviti i utakmicu ženske košarkaške reprezentacije, što bi bila jako dobra promocija za sport u Konjicu i Konjic kao grad", kazala je Razija Mujanović.

Tokom obilaska, gradonačelnik Konjica Osman Ćatić izjavio je kako grad nastoji svojim sportskim radnicima i djeci koja svoje slobodne vrijeme provode trenirajući, omogućiti što bolje uslove za treninge.

"S tim ciljem planiramo uvesti sportske stipendije za uspješne mlade sportiste koji svojim rezultatima i uspjesima prezentuju naš grad i sportske kolektive na jedan kvalitetan način. S obzirom da smo mi jedna mala sredina, mogu s ponosom reći da imamo kvalitetan sportski život u gradu, zato čestitam trenerima i rukovodstvima sportskih klubova na njihovom angažmanu. U stalnim smo kontaktima sa rukovodstvima klubova i menadžmentom Sportske dvorane kako bismo sagledali potrebe kada je riječ o sportskim terenima i objektima" rekao je Ćatić.

Također, pojasnio je šta je do sada urađeno u dvorani.

"U Sportskoj dvorani smo najprije uradili mokre čvorove i svlačionice, nakon toga paravane, koji služe kao pregrade, uređene su tribine, postavljena zaštitna obloga na zidove, kako bi se povećala sigurnost korisnika. Sada se radi parket i došli smo u fazu da se privodi kraju i ta aktivnost. Naredna faza trebalo bi da bude postavljanje nove rasvjete. U planu je još jedna aktivnost koja je zahtjevna, ali značajna, a to je proširivanje kapaciteta Sportske dvorane, kako bi se dobilo više mjesta za sjedenje i omogućilo praćenje sportskih događaja za sve zainteresovane građane", kazao je gradonačelnik Ćatić, naglašavajući kako unaprijeđeni uslovi za održavanje sportskih događaja dovode u Konjic najprije nogometnu reprezentaciju U 21, a nakon toga i žensku košarkašku reprezentaciju U-18.

Komentar na unapređenje uslova dao je i direktor Sportske dvorane Konjic Adnan Elezović.

"Na zadovoljstvo svih u toku su radovi na postavljanju parketa, što će omogućiti održavanje međunarodnih sportskih takmičenja. Radujemo se svakom novom sadržaju i čast nam je što ćemo uskoro imati priliku ugostiti žensku košarkašku reprezentaciju U 18, kako bi se pripremila za daljnja takmičenja", kazao je Adnan Elezović, direktor Sportske dvorane Konjic.