Imao dobar razlog za to
0

Luka Dončić izludio najboljeg defanzivca NBA lige pa ga opsovao: Ne možeš me čuvati, idi kući ku*o

E. K.
Luka Dončić i Rudy Gobert (Foto: Screenshot)
Luka Dončić i Rudy Gobert (Foto: Screenshot)
Slovenac Luka Dončić je apsolutni junak druge pobjede Dallas Mavericksa na gostovanju kod Minnesote u finalu Zapadne konferencije.
Timberwolvesi su vodili gotovo cijelu utakmicu, ali je Dončić pri rezultatu 108:106 pogodio fenomenalnu trojku i donio im pobjedu.

Dončić je u posljednjem napadu pogodio preko najboljeg odbrambenog igrača NBA lige Rudyja Goberta i onda ga izludio driblizima pa pogodio trojku za opšte oduševljenje svojih igrača.

"Ne možeš ti mene je*eno čuvati, idi kući ku.o", rekao je vidno ljutiti Dončić koga je Gobert udario rukom u stomak nekoliko minuta ranije što mu slovensko čudo nije zaboravilo.
To mu je bio prvi, a ujedno i jedini koš u posljednjoj četvrtini, ali zlata vrijedan. Ukupno je postigao 32 poena uz 13 asistencija i deset skokova.
Dallas je napravio čudesan posao i sada serija seli u njihovu dvoranu gdje će pokušati izboriti prvo finale nakon 2011. godine kada ih je Dirk Nowitzki odveo do naslova. Kada je došao u NBA, Dončića su označili njegovim nasljednikom, a sada ćemo vidjeti je li dorastao tome i može li konačno Maverickse odvesti na tron.