Bosna i Hercegovina = aparthejd, nisu svi isti i nemaju svi ista prava u takvom sistemu živimo, trpimo i jedemo disciplinovano govna koja nam serviraju naši političari iz svih stranaka bez izuzetka.
Prof.da poznajes situaciju u Evropi znao bi da ostali ili nacionalne manjine nigde ne postoje osim u ovim komunistickim ostacima SFRJ. U Sloveniji zivi 50 000 Srba i nemaju prava na nacionalnu manjinu,tako je i sa ostalim,u Madjarskoj je stanje isto,Belgija ne poznaje nista drugo osim Valonaca i Flamanaca i jedni na teritoriji drugog nemaju apsolutno nikakav prava,na sjeveru Njemacke-Slezvig/Holstajn ,manjina nema politicka prava,KIpar,Juzni Tirol...itd ,nema Sejdica Fincija u Evropi,izbaceni su ...samo naivni politicari i strani placenici iz nevladinih ih izmisljaju u BIH da bi jos zakuhali slozenu situaciju a evo i par primjera ovoga sto pricam ;
ESI pravi poređenje između situacije u BiH i izbornog modela za regionalni parlament u Briselu. U regionu glavnog grada Belgije, jednog od tri regiona u zemlji, 72 od 89 mjesta u parlamentu automatski pripadaju francuskoj jezičkoj zajednici. Preostalih 17 mjesta rezervisana su za malobrojnije pripadnike holandske jezičke zajednice. "Kada kandidat želi da postane član parlamenta u Briselu, on ili ona mora da se registruje kao pripadnik jedne od dvije jezičke grupe. Kada se kandidat izjasni da je pripadnik jedne jezičke grupe, više nikada ne može da se kandiduje u ime druge jezičke grupe", piše u analizi.
Prikaži sve komentare (76)