Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaki diktator na svijetu bi pozelio ovakvu drzavu...
Ovdje ni diktatori ne ispunjavaju uslove da dođu na vlast :/
O tome se radi, nema niko dovoljno moći da lupi sakom od sto.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bosna i Hercegovina = aparthejd, nisu svi isti i nemaju svi ista prava u takvom sistemu živimo, trpimo i jedemo disciplinovano govna koja nam serviraju naši političari iz svih stranaka bez izuzetka.
Prof.da poznajes situaciju u Evropi znao bi da ostali ili nacionalne manjine nigde ne postoje osim u ovim komunistickim ostacima SFRJ. U Sloveniji zivi 50 000 Srba i nemaju prava na nacionalnu manjinu,tako je i sa ostalim,u Madjarskoj je stanje isto,Belgija ne poznaje nista drugo osim Valonaca i Flamanaca i jedni na teritoriji drugog nemaju apsolutno nikakav prava,na sjeveru Njemacke-Slezvig/Holstajn ,manjina nema politicka prava,KIpar,Juzni Tirol...itd ,nema Sejdica Fincija u Evropi,izbaceni su ...samo naivni politicari i strani placenici iz nevladinih ih izmisljaju u BIH da bi jos zakuhali slozenu situaciju a evo i par primjera ovoga sto pricam ;
ESI pravi poređenje između situacije u BiH i izbornog modela za regionalni parlament u Briselu. U regionu glavnog grada Belgije, jednog od tri regiona u zemlji, 72 od 89 mjesta u parlamentu automatski pripadaju francuskoj jezičkoj zajednici. Preostalih 17 mjesta rezervisana su za malobrojnije pripadnike holandske jezičke zajednice. "Kada kandidat želi da postane član parlamenta u Briselu, on ili ona mora da se registruje kao pripadnik jedne od dvije jezičke grupe. Kada se kandidat izjasni da je pripadnik jedne jezičke grupe, više nikada ne može da se kandiduje u ime druge jezičke grupe", piše u analizi.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ovi "intelektualci" su najbolje ogledalo stanja u BiH! Grupa koja samo načinje "lake" teme, samo da se ne oznoje i utuku vrijeme nedjeljom! I, samo šuplje priče, konstatacije, ono što svaki sa SSS zna, a nigdje neke priče o rješenju!!
"Bosna i Hercegovina je jedina koja ima diskriminatorski Ustav u Evropi, kazala je profesorica Lada Sadiković" Nisam baš siguran u ovo. Šta je s Ustavima evropskih monarhija (UK, Holandija, Švedska, Španija, itd)? Tu na čelu države ne može biti niko ko nije član odgovarajuće dinastije, a ponegdje je to pravo rezervisano samo za muškarce iz tih dinastija. Može li postojati veća diskriminacija od te. U BiH pasivno biračko pravo nema svega nekih 5% stanovnika, a u gore navedenim zemljama to pravo nema 99, 9999999% stanovnika.
Vecina stanovnika zeli i sanja o tome da ima europski zivotni standard. Mali dio medjutim zeli da zivi po europskim standardima.
Jednostavno rješenje samo se ne spominju nacionalni prefiksi i stvar riješena.
SVE JE TO ISTO SMECE I OVI STO SU TUZILI I OVI STO PROVODE TU TUZBU TESKO NAMA SA NJIMA
PARDON PRESUDU
Ovom Sejdecu i Finciju treba dobar degenek!
U bosni svako selo ima diktatora a drzava se nista nepita.
Doživljava li itko ove iz kruga 99 osim ovog nacionalističkog portala ?!?!?!?!?
pun mi k i sejdica i fincija evo jos samo fali ovaj
Dragi urednici Klix-a, ako neukinete komentare na svaki post, tuzit cu Vas zbog sirenja nacionalizma i fasizma, jer ovi komentari sve vise prelaze u nesto najgore sto se moze procitati. Ako od januara sledece godine ne budu ukinuti komentari, dobit cete tuzbu na adresu, a mozda i dodje do toga da se ide u Strazbur zbog krsenja ljudskih prava. Hvala. Ovo ozbiljno mislim.
TEMA koja dospije na sesiju kruga 99 je garantirano propala. tamo sta ljudi izvaljuju pa to veze sa realnim svijetom nema.
imali i dr.makarone ?
Slucaj Pilav je sadrzan u rjesavanje slucaja Sejdic-Finci. kroz slucaj Pilav ne rjesava se pitanje ravnopravnosti Musliman, dok je slucaj Sejdic-Finci i to pitanje obuhvatio. Ocito, bosnjaci imaju veliki problem sa implementacijom presude iz Strazbura.
NE MOŽE GORE DRUG MOJ...