Čovjek nije gospodar života i smrti, a ovim bićima Bog nije dao moć rasuđivanja, a ljudima je dao, pa evo, svjedoci smo šta čovjek može učiniti. Poštujem svačije mišljenje, i nisu te jadne životinje krive za ovu situaciju, ali meni je strašna pomisao nakupiti 1000,2000,3000 pasa i poubijati.
emina da se radilo sistematski od pocetka njih ne bi bilo ko zombija...jelde lijepo ti guzicu prosetati parizom bečom ljubljanom milanom itd... e draga moja...oni to isto rade samo ti to ne znas i ne zanima te jer si opcinjena ljepotom njihovih gradova... ali ovdje je jedino sto vidis psi psi i samo psi...pa majka mu stara ako necemo da imamo gradove...odmah sve ustrojiti u sela i kasabe i raspustiti skupocjenu administraciju uvesti feudalizam imenovati predsjednike u kraljeve odbaciti svu modernu tehnologju pa da upotpunimo onda abijent... zasto mogu samo psi biti u gradu...treba onda dovesti i krave i ovce sto su to psi posebni...i krave i ovce imaju pravo ležati ispred katedrale...zar ne ili to nisu životinje... jel to samo pas i mačka imaju zastitu a ostali ne? licemjeri!
Da se razumijemo, nsiam opčinjena ljepotom tih gradova, divno, zar ne, ali nemam pretjeranih emocija. Slažem se s tim što kažeš da je sve išlo na drugačiji način, ne bi ovako bilo, ali i za to je kriv ljudski faktor. I veterinar sam, tako da, sve se to kosi sa mojom strukom, I NE PODRŽAVAM EUTANAZIJU!
Prikaži sve komentare (757)