SDS BiH je stvorena ''ad hoc'' zbog straha od bujanja Muslimanskog nacionalizma pod palicom ''vjecitog '' protivnika suzivota Muslimana sa Srbima, socijalistickog Titovog suznja Alije Izetbegovica. Naviru mi sjecanja i slike njegovog govora na Kosevskom stadionu-dupke punom njegovih obozavaoca sa prostrtim boscama i cevapima ispred njih.Moja dobra prijateljica-po ocu muslimanka- mi veli :''Ja ,ne pripadam ovima-ovo nije moj narod ''. ,mada je imala tipicno muslimansko ime.
Vidi se da , kako sam reće, nisi upućen u politička zbivanjasada ali ni prije pa bi bilo bolje da pratiš šta se dešava tamo gdje jesi.....
Mjesto odgovora evo jedan citat: ''Ali moji roditelji su Srbi,kao i ostatak familije.Dobar dio njih i dalje zivi u Republici Srpskoj,pa je igranje za Srbiju bio jedini logican i realan potez-povratak mojim korenima'' Neven Subotic,Banjalucanin-Fudbaler Defanzivac iz Berusije-Njemacka prica o svom zivotu za engleski ''Gardijan'' Sta ces i ja sam razapet na dvije strane,dvije/dve drzave obje/obe su mi mile..R.S.&SRBIJA.
Prikaži sve komentare (45)