Ne kontam - pa sta zakon o obrazovanju propisuje ovdje? Kako se zvanicno zove maternji jezik u BiH i kakav je program rada? Ili svaki entitet/Kanton moze odredjivati? Ja koliko se sjecam, nama je u Federaciji stojalo u svjedocanstvima "B/H/S" za maternji jezik. Ali ruku na srce, ne sjecam se da smo cirilicom pisali ikad u toku nastave, mada smo radili i srpske i hrvatske knjizevnike.
U Republici Srpskoj se govori srpski jezik. Govorite ga i vi, samo ga sada zovete bosanski ili b/h/s, a bog zna kako cete ga zvati za nekoliko godina. Mogli ste da radite samo srpske knjizevnike i par hrvatskih, jer drugih i nema.
@sasapuskin: Ti jezik kojim govoris privatno u svoja 4 zida mozes nazivati kako zelis. Ali zvanicni jezik u skolama u Bosni i Hercegovini nije ni samo srpski, ni samo bosanski, ni samo hrvatski - upravo zbog mijesanosti djece koja sjede u klupama. Usput receno, RS je samo entitet. Ti jos uvijek imas pasos BiH. Usuput - o nivou tvoje (ne)obrazovanosti i ignorancije govori najbolje tvoja zadnja recenica. Jesi li ikada cuo za Mesu Selimovica, Alexandra Hemona, Safvet Beg Basagica, Miljenko Jergovica, Mak Dizdara, Nedzada Ibrisimovica, Abdulaha Sidrana i brojne druge? Ako nesto ne znas, ne znaci i da nije.
Prikaži sve komentare (89)