...sasvim su u pravu DRZAVNE TELEVIZIJE koje se financiraju iz budzeta ne bi trebale imati nikakve reklame... one ne bi trebale biti ocjenjivane po gledanosti niti bi ih to trebalo interesovati trebale bi praviti takve programe za sve uzraste...djecije, obrazovne, regionalne, istorijske i tako dalje bas po uzoru na nekadasnje televizije ovih prostora...TVSA, RTVBG i slicno jer one su direktno i prvenstveno ukljucene u obrazovanje mladezi i novih generacija i zbog svoje pozicije kao drzavne televizije imaju i moraju DA SLUZE SVE NJENE GRADJANE SVIH UZRASTA a ne okrenuti se samo šundu i realityju te šatorskim pjevacima i pjevaljkama i tako zadovoljavati jednu sortu ljudi...ali koja s vremenom sa takvim nacinom rada prevladava u vecinsku! masovno zaglupljivanje ljudi u interesu profita...ali zasto taj profit ako si drzavna i imas budzet profit i reklame ostaju privatnim televizijama koje imaju pravo da pustaju STA HOCE! šund 24 sata! al drzavna NE!
Ja ne znam gdje ti vidiš realityje i šatorske pjevače na BHT-u? Sasvim su normalna televizija što se tiče obrazovnog i dokumentarnog programa. Fali im daleko bolji filmski i serijski program, ali kako kažeš, to nije najbitnije. I slažem se sa zadnjim dijelom tvog komentara. Problem je što veliki broj građana ne plaća RTV taksu i tu se javlja potreba za marketingom na državnim televizijama.
...kako to...zar nisu sredili sa neplacanjem da vidis kako su moju nenu rahmetli bila ogledalo svim ostalim takvim ne platisama u zgradi...nije htjela placati jer niko u zgradi nije placao pa je ono umjesto telekom poloznicu u cjelosti platila placala poloznicom samo telefon i tako ti je doslo sa suda tužba...morala je platiti za zadnjih slagat cu ti sad 12-tak godina unazad sve sto nije platila jer je dobila sud poziv na sud i sve... i dozvala se bila pameti... ...imaju mehanizam za neplatise ne brini...samo je pitanje jel hoce da ga provedu!
Prikaži sve komentare (18)