Kompleksaši jedni, kakavi "Bosanci i Hercegovci"?! Zar bosanstvo (iako je prelijepa ideja) treba da se gradi isključivo preko leđa Bošnjaka?! Svi Bošnjaci trebaju znati da će se ogromna većina Srba i Hrvata (preko 99%) izjasniti upravo tako, kao SRBI I HRVATI! U ustavu BiH postoje 4 ustavne kategorije stanovništva, dakle, Bošnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali. Svi koji se izjasne kao Bosanci, Hercegovci, Muslimani, Jevreji, Budisti, Hindusi itd. elegantno idu u ustavnu kategoriju OSTALIH. Poštovani Bošnjaci, ne budite naivni, biće vremena da gradimo bosanstvo kada ono bude ustavna kategorija i kada bude imalo adekvatnu formalno-pravnu težinu. Ovo što rade neki mediji, NVO itd. su samo plaćeničke aktivnosti kako bi se što veći broj Bošnjaka izjasnili na bilo koji način samo ne kao Bošnjaci. Bošnjaci, pokažite svoj karakter i ponos na popisu stanovništva. Nacionalna/etnička pripadnost vam je BOŠNJAK, vjera ISLAM, jezik BOSANSKI. U suprotnom Srbi bi, vrlo lako, mogli postati najbrojniji u BiH
Ja sam od 1992-ge u ustavnoj kategoriji ostalih pa sam prezivio , u stvari odlično živim , jedem bosanski rahat lokum ali nakon što se najedem bosanskoga lonca i onda zalijem bosanskom vodom pa onda bosansku kahvu - ma ljepota bosanska :)
odrOn Nepismen si ti da to skontaš. U nacionalnom smislu Bošnjaci su vezani za državu, a u etničkom više za vjeru. Svijet treba znati da nam je takvo kompleksno ustavno uređenje nametnuo Dejton. Pogledaj malo obrazac na koji ćeš se izjašnjavat na popisu stvoru nepismeni!
Prikaži sve komentare (786)