Dobro bi bilo znati zašto se gasi profitabilan pogon. U nekim drugim slučajevima to se radilo zato sto se ocekuje da u skoro vrijeme pogon nece biti rentabilan, odnosno manje rentabilan od slicnih pogona u drugim drzavanama. Tada je razumljivo da firma poduzima mjere da osigura maksimalan profit. Pitanje je zasto su pogoni u Bosni manje profitalni nego pogoni u Kopru? To sto je Novalic podnio ostavku niti je pametno niti za pohvalit jer da je pametan ostao bi u firmi i uzeo otpremninu, a za pohvalu bi bilo da je ostao i borio se da radnici dobiju otpremnine, i pomoc u trazenju novih radnih mjesta, Jedino sto bi se sad moglo uciniti jeste da javnost podrzi sindikat u vresnju pritiska na firmu tako da uposlenici dobiju konkretnu odštetu.
Zasto se ne informises prvo ili bar ne procitas tekst ? Covjek nije podnio ostavku vec su ga smijenili, i upravo je to i uradio, borio se za radnike, sta mislis zasto ga ovoliko ljudi podrzava ?!
Danas, 30.08.2013 "Nakon što je istekao prvi tender za prodaju fabrike auto-dijelova „Cimos“ u Potočarima kod Srebrenice, nema zainteresovanih kupaca. Ovo je potvrdio Fadil Novalić, direktor "Cimosa" TMD Gradačac koji je i vlasnik fabrike u Potočarima. Za ovakvu situaciju Novalić krivi upravu iz Slovenije." izvor: http://www.prijateljisrebrenice.org/index.php/component/content/article/34-novosti/1427-nema-zainteresovanih-kupaca-za-qcimosq-u-potoarima.html Drago mi je vidjeti da je sindikat uz podrsku radnika uspio izboriti promjenu planova restrukturiranja i tako bar nakratko odgoditi zatvaranje pogona. A gosp. Novalic opet direktor. ccc, ne znam kako je uspio da ga vrate ali je izgleda opasan igrac, tako da moram (djelomicno) povuci komentar. ;-) Ne bi me iznenadilo da za koji mjesec procitam na klixu: Novalic novi premijer FBiH...
Prikaži sve komentare (97)