Ako hoce motoristi da ih se primjecuje i da ucestvuju u saobracaju kao normalni ucesnici saobracaja(a zna se ko su ucesnici u saobracaju) onda se moraju tako i ponasati. Kad je guzva rade kako i sta hoce i za njih ne vaze nikakva pravila saobracaja a onda kad ih neko udari onda se pozivaju na saobracajne propise. Valjda bi trebalo da se zna kojom stranom auta voze kojom trakom voze i da li za njih vaze pravilo da se zmigavci pale kada se mjenja smjer kretanja a ne kada i kuda ima prostora tuda i prodi.
Motor po zakonu ima pravo da se provlaci kad je guzva. tj. da vozi po liniju izmedju auta. A pored toga jeste da su u mnogim slucajevima motoristi krivi za ovakve nesrece ali staa je s vozacima sto glume "rejsere" pa hop u drugu traku ni ne pogleda retrovizor pokosi nekog jadnicka na motoru, sta je s papcima sto otvore vrata na semaforu ni ne pogledaju u retrovizor ( opet ti kazem da motorista ima zakonom pravo da se provlaci izmedju auta ). sta je s 50% vozaca u Sarajevu koji ni ne znaju da im ne rade stopke pa onaj iza njega treba nagadjati koci li on ili ne ? Sta je sa papcima koji se poredaju trojica na glavnoj jedan do drugog i svi voze ispod ogranicenja naprave uzasnu guzvu iza sebe. pricaj sta hoces motorista tebi ne predstavlja nikakvu opasnost i ne znam da je ikad iko osim motoriste ( ili ako je dvoje na motoru ) bio povrijedjen u udesu u kojem ucestvuje motor, jedina opasnost na cestama su vozaci auta koji misle da su sami na cesti.
Baš bih volio vidjeti taj zakon i definiciju tog zakona. Ili ste mladi pa jos niste radili testove tj polagali usmeni dio vozackog ispita ili ste ga polozili preko veze.To nigdje na svijetu ne postoji taj zakon o kome vi pricate... To je prica i izvlakusa za preopasnu voznju koju demonstriraju motoristi. Kada budete polozili ili naucili to sto polazete onda cete znati da postoje saobracajne trake i da je precizno definisano ko se i kako krece tim trakama.. Kretanje po liniji izmedu auta je zabranjeno..Drugo je sto motoristi nemogu da cekaju kada je guzva pa onda na razne nacine ugrozavaju ne samo sebe vec i druge ucesnike u saobracaju..
Prikaži sve komentare (35)