Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne želim prejudicirati pozadinu cijele priče, ali naši motociklisti.. P.S. Nemam riječi hvale niti za vozače automobila, opća vozačka nekultura..
80% taxista u Sa su: mišljenja da su svemogući vozači koji mogu preticati uzbrdo sa svojim kantama, nikad nedaju prvenstvo troli, nikada ne daju sva 4 kada naglo stanu nasred glavne ceste u Sa, nikada ne daju žmigavac kada se prestrojavaju. Juče me kazni policemen zboj jednog baš ovakvog gore iznad opisanog crcana koji ne gledan u glavnoj i leti na druge vozače (ko ja ga MORAM pustiti) a ja da ga izbjegnem činim isto drugom i popijem debelu kaznu beze. Zaključak: Iako vozite jako puno i dugo niste tata mate a u saobraćaju ima i drugih lica. Čast izuzetcima i normalnim taksistima kojima se ovom prilikom izvinjavam.
Taksista samo prati retrovizor da vidi jesi li ti sekunduci glavu okrenuo pa da ti naglo zakoci i uzme para za popravku auta a to sto mozda pogine nego na motoru zbog njega to nema veze. ( I ovo slobodno mozete pitati svakoga ko vozi motor i potvriditi ce vam da sam u pravu. )
Na ovom postu zamolio bih bez prepirke i idiotskih komentara!!! Svi pametni odjednom!!!!
Imali kakvih vijesti za ono u Ferhadiji sto je bilo sinoc?
ps. ovo nije motorista ovo je prdista skuterista i treba ih vise da zavrse sa nosom na cestii
Haj serite jos malo o motoristima hajde !! Niko od vas ne pazi na nas niko, samo vam je bitno da prodjete ovdje se vidi da je Pezo oduzeo prvenstvo motoristi, Svi negdje jurcate sa autima i boli vas neka stvar za nas motoriste, nemate kulture kad vas je 90% seljaka polozite na stelu babo proda kravu i da komisiji... Papanluk teski !!
frenkoza ne treba ti oprema full za skuter, treba al nema je niko ni u svijetu a ne kod nas ja imam full opremu koaj kosta 3000 Eura i ne skidam je nikad kad sam na motoru al taxisti,ovi sto su tek polozili i dede i babe za volanom ne vide nas na retrovizorima... Ovdje se vidi da je taksista kriv 100% i tu nema price momak je uredu 100%
Ako hoce motoristi da ih se primjecuje i da ucestvuju u saobracaju kao normalni ucesnici saobracaja(a zna se ko su ucesnici u saobracaju) onda se moraju tako i ponasati. Kad je guzva rade kako i sta hoce i za njih ne vaze nikakva pravila saobracaja a onda kad ih neko udari onda se pozivaju na saobracajne propise. Valjda bi trebalo da se zna kojom stranom auta voze kojom trakom voze i da li za njih vaze pravilo da se zmigavci pale kada se mjenja smjer kretanja a ne kada i kuda ima prostora tuda i prodi.
Motor po zakonu ima pravo da se provlaci kad je guzva. tj. da vozi po liniju izmedju auta. A pored toga jeste da su u mnogim slucajevima motoristi krivi za ovakve nesrece ali staa je s vozacima sto glume "rejsere" pa hop u drugu traku ni ne pogleda retrovizor pokosi nekog jadnicka na motoru, sta je s papcima sto otvore vrata na semaforu ni ne pogledaju u retrovizor ( opet ti kazem da motorista ima zakonom pravo da se provlaci izmedju auta ). sta je s 50% vozaca u Sarajevu koji ni ne znaju da im ne rade stopke pa onaj iza njega treba nagadjati koci li on ili ne ? Sta je sa papcima koji se poredaju trojica na glavnoj jedan do drugog i svi voze ispod ogranicenja naprave uzasnu guzvu iza sebe. pricaj sta hoces motorista tebi ne predstavlja nikakvu opasnost i ne znam da je ikad iko osim motoriste ( ili ako je dvoje na motoru ) bio povrijedjen u udesu u kojem ucestvuje motor, jedina opasnost na cestama su vozaci auta koji misle da su sami na cesti.
Baš bih volio vidjeti taj zakon i definiciju tog zakona. Ili ste mladi pa jos niste radili testove tj polagali usmeni dio vozackog ispita ili ste ga polozili preko veze.To nigdje na svijetu ne postoji taj zakon o kome vi pricate... To je prica i izvlakusa za preopasnu voznju koju demonstriraju motoristi. Kada budete polozili ili naucili to sto polazete onda cete znati da postoje saobracajne trake i da je precizno definisano ko se i kako krece tim trakama.. Kretanje po liniji izmedu auta je zabranjeno..Drugo je sto motoristi nemogu da cekaju kada je guzva pa onda na razne nacine ugrozavaju ne samo sebe vec i druge ucesnike u saobracaju..
Zena za volanom-opca opasnost
Mislim da je najveća pogreška u gradu Sarajevu kupiti motor. Uslova jednostavno nema za korištenje takvog motornog sredstva prevoza, jer nema posebne trake za motocikliste i motore, što nikada sa ovim ministrima i ovom vlašću nije ni ti planirano niti će kada doći do ideje da takvo nešto naprave, ulice su sve uništene, dakle ne postoji ulica u gradu da nema rupe ili je nešto prokopano! Drugim riječima užas u ovome gradu!!!
Traka za motoriste mislim kao u Italiji ako si ikada bio tamo ili pogledaj na Internetu u nekom Italijanskome gradu! Pogledaj statistiku koliko ima udesa i smrtno stradalih motociklista, pa će ti se samo reći o toj posebnoj traci!!!
cuj traka za motocikliste...ne laprdaj...jedino sto treba uvesti je traka za autobuse kao i svuda po svijetu, sto doduse i ima u SA al se naravno niko ne pridrzava toga, sto bi se svakako dalo ispraviti...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ma *** motor ja mislio sebi kupit tomos bolje što nisam da me kakva budala pokupi.
Ma ovde samo budala moze vozit motor toliki je papanluk u sobracaju tipa lik je naumio da se prestoji al nema sanse da ce pogledat u retrovizor nego samo skrene papak uzas!!! Doduse ima i ove balavurdije na ovim skuterima pravo divljaju sa motorcicima tako da mi nije jasno sta je pametno uraditi???!!! Ma zakljucati se laganini u kucu nikome ne otvarati osim poznatim licima :-)