prije par stotina godina su ludi popovi malteretirali ljude, spaljivali ih na lomaču i slično, samo ako se nisu pridržavali njihovog tumačenja bibilije i božjih zakona. odgovor naroda u kršćanskim zemljama je bio sekularizam. sloboda vjeri, ali daleko je od države. sada se u islamskim zemljama pojavljuju likovi koji bi sa sabljom klali ljude ukoliko neko ima drugačije mišljenje od njihovog. nadam se da je u islamskim zemljama narod zreo i da neće dopustiti takvim spodobama da pobjede. egipat je jasno rekao ne islamskom ekstremizmu, kao i siriija. u turskoj je sekularizam odavno na snazi. jedine bolesne zemlje nakon ovih dešavanja će biti katar i saudovo carstvo koje nisu ništa drugo nego ispostave interesa zapadnih fašista. žao mi je libije, što vehabije učiniše od nekad ponosne zemlje.
desničar mursi nije izabran da uvodi šerijat u egipat već je izabran da prekine mubarakovu dikaturu i uvede demokratiju u egiptu, na kraju krajeva njega je narod smijenio u egiptu a vojska je to provela u djelo. 30 miliona antimursijevih egipćana je izašlo na ulicu jučer a to niko ne spominje u vijestima. kad spominješ kršćane u egiptu nedo bog im biti u koži danas, svako malo vehabije skrate par njih za glavu.
desničar volio bih da se situacija u egiptu smiri i da ljudi ne ginu. mene lično ne interesira ko je na vlasti u egiptu pod uvjetom da on da slobodu govora svima. međutim u osnovi šerijata je da se to ne dozvoli i zato podržavam svaku stranu koja vodi ka sekularnosti društva i koja odvaja vjeru od politike.
Prikaži sve komentare (34)