Kako da shvatimo postupanje policijskih institucija!? Hajde da pokušamo rezonirati: 1. Građanin se odazove na protestno okupljanje, isto to okupljanje protekne u mirnoj demokratskoj atmosferi, nakon čega građanin bude osumnjičen za podstrekavanje i narušavanje javnog reda i mira, iako je okupljanje za cilj imalo za izdejstvovati Privremenu odluku do stupanja na snagu Zakona o JMBG. Posljedica cijele priče, građanin je kriv i snosi krivičnu odgovornost! 2.Sve gotovo isto kao naprijed, ali okupljanje se završi, lupanjem staklenih fasada, vandalizmom, oštećenjem privatne i javne svojine i opet za posljedicu ima, da je građanin opet kriv i opet snosi krivičnu odgovornost (ovaj put opravdano)! Je li nam to institucije poručuju, da ćemo imati isti tretman, kako u opciji 1., tako i u opciji 2.!?
...sa ovim su fino porucili narodu da je narod idiot sto MIRNO PROTESTVUJE ...jer ako ces vec biti kriv onda treba napraviti nekom i neku stetu...onda treba i njih opaliti gdje boli... JER UDBA JOS UVIJEK RADI NA OVIM PROSTORIMA...
Jednako postupaju kao tvoji SDA jarani/drugi nickovi bosanski.kongres, Agron i kahva. Metodama UDBE protiv građana, a sve u ime očuvanja države BiH. Dobro si to "rezonovo", svaki građanin je kriv čim uđe u bilo kakav sukob, makar to bio i mirni protest protiv vlasti. Čak u mnogo banalnijem slučaju od protesta pred parlamentom.
Prikaži sve komentare (180)