U šta se izrodila "najveća demokratija", kako su sebe (skromno) nazivali amerikenjci. U policijsku državu, klasična Orvelova 1984. Kako su nisko pali, umjesto da progone i sude špijama i zločincima, oni progone ljude koji su njihove zločine i špijuniranja objelodanili. To samo pokazuje koliki su zločinci na vlasti.
Sedamdesetih godina prošlog vijeka, špijunska afera državnih organa protiv demokratske stranke za račun republikanaca, poznata po imenu Votergejt (kako se zvao hotel u kojem se špijuniranje provodilo), na kraju je dovela do ostavke američkog predsjednika Niksona. Tada su osjećanja i težnje vladajućih krugova i inteligencije i medija bile orjentisane u demokratskom pravcu. Poznati novinar Sejmor Herš je objavio masakr američkih vojnika u vijetnamskom selu Mai Lai, nakon čega su američki vojnici dočekani žestokim demonstracijama i povicima "ubice djece". Bilo je to neko drugo vrijeme. Sejmor Herš je održao predavanje u Kanadi (2004.g.) i tom prilikom rekao da su američki vojnici krvožedniji i da su počinili više zločina i ubistava civila u Iraku nego li za sav rat u Vijetnamu, ali je ova izjava pala na mrtvo tlo. Niko ga nije poslušao. Svi koji imaju neki uticaj i moć, vlada, vojska, mediji, bogati industrijalci, napravili su savez za uspostavu američke imperije radi svojih interesa.
Drugim riječima, ovim krugovima vladaju židovi i židovski lobiji, koji su kupili medije, zagospodarili državnim službama i univerzitetima. A vidjeli smo kakvi su oni u Palestini. Cinični agresori koji ne prezaju ni od čega samo da se dočepaju onoga što naume.
Prikaži sve komentare (26)