Kakva gomila gluposti. U ustavu BiH lijepo pise: dva entiteta i tri naroda. A covjek hoce da neko (valjda na silu?) da vlast vecini u ovom slucaju Bosnjacima. I sta onda? Novi rat, posto 99 odsto Srba i 99 odsto Hrvata to, kao sto znamo, nece prihvatiti. Problem ovih kobajagi intelektualaca je sto svoje kafanske zelje mijesaju sa stvarnoscu. Bas njega briga to je stvarnost sasvim drugacija od one koju on zagovara - ima valjda drugih budala da ginu za njegove snove. Vidim ovdje ima nekih koji bi da "oslobađaju". Šta? Banjaluku od Srba? Kao sto su "oslobodli" i Sarajevo od 157 hiljada srpskih "agresora" (pogledati popis iz 1991. godine)? Pa ce onda valjda Srbi da opet "oslobađaju" Tuzlu od Bosnjaka. Ima li normalnog svijeta koji bi da se bavi ekonomijom i prestane da huska na nove klanice?
Jedna od fukcija drzave u modernom kapitalizmu je stvaranje povoljnog ambijenta za ekonomiju, prema tome da bi pisao o ekonomiji moras znati sta je najbitniji uvjet za uspjesan ekonomski rast. Ne moze se ekonomija razvijati u ovakvoj drzavi, moramo srusiti srusiti dejtonsku bih i gradit drzavu i ekonomiju na zdravim osnovama
vilsonovo, neobrazovano klinjo, taj ustav je pod prisilom sastavljen uostalom nigdje u svijetu ustav jedne drzave nije formiran na mirovnom sporazumu. To "oslobađanje" Sarajeva od 157.000 srba nije upravlejno od strane Bosnjaka vec od vas samih. svi se latili puske pa na komsiju i djecu im ili pobjegli za Beograd. Sve dobrovoljno. U bosni ne postoje 3 naroda, vec jedan narod triju razlicitih vjeroispovjesti. Tvoji preci su sebe zvali Bosnjacima i bili su bosanski krstjani pa presli na pravoslavlje. Moji preci su bili Bosanski krstjani pa presli na islam. Ante Toni sve sto rekoh vrijedi i za tebe. Nikakve veze ti s Hrvatima nemas, jedino ti religija ista, ali ima katolika i u Italiji a to te ne cini Talijanom. Ako mi ne vjerujes procitaj malo o npr. fra Matiji Divkovicu ili Ivanu Franju Jukicu koji su davno prije dolaska Turaka rekli da su Bosnjaci i da pisu Bosanskim jezikom te da je njihova vjeroispovjest katolicanstvo.
Prikaži sve komentare (133)