U svakom nasem rudniku na 100 rudara dodje isto toliko i administrativnih radnika. Zbog toga, kao i zbog korupcije, drzavne rudnike je nemoguce napraviti profitabilnima. To su jame koje na prozivode nista, a gutaju drzavni novac. Ne mozes ne raditi, a primati platu. Nadam se da ce jednom doci na vlast neko ko ce imati hrabrsoti i poslati to u stecaj, podijeliti rudarima premije i zahvaliti im se.
Zašto stečaj? Ako ima uglja zašto ga ne iskoristiti? Druga stvar je što su "školovani" nesposobni i nestručni i ne mogu jedan rudnik voditi.Najbolji stručnjaci su takvi kao ti, stečaj i pređi na drugu stolicu i pametuj, a na državnoj "sisi" godinama...Tito bio bravar pa vodio Jugoslaviju...današnji magistri i akademici ne mogu voditi jedan rudnik jbt..
Da je bogdom tako kako kazes na 100 rudara toliko administracije. Stanje je daleko gore. Podatak jedne revizije kaze da u jednom rudniku od 2920 zaposlenih radnika u proizvodnji je samo 850 sve ostalo administracija, poslovodje, sefovi i izmisljena radna mjesta gdje samo dolaze na posao, a da stvar bude gora cak 14 ih je redovno primalo plate iako nikada nisu dosli na posao, samo se vode zaposlenima nikada nisu usli na radno mjesto plate uredno primaju
Prikaži sve komentare (62)