Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemaju proizvodnju to je jedino bitno. Kako ocekuju da ih neko plati ako ne zaradjuju? Haloo do kada ce taj rudnik biti teret svima posebno poreskim obveznicima i gradjanima koji placaju racune? Zamisli samo 30% proizvodnje od planiranog pa kako misle imati plate? Treba neko da placa njih koji sami ne proizvedu sebi dovljno za plate. Zatvaraj rudnik i cao. Kome treba takav rudnik.
Trojaneri sve obecali nista nisu odrzali.Fadil nikad nije poskupiljo struju...podizo redovno penzije..i MMF SIKTERNO.Ovi potrosli sto je Fadil usteijo.Al neka narod bolje ne zasluzuje.
straniplacenik6 Taj isti fadil i jeste unistio sve rudnike i cijeli energetskio siostem, devastirao sve rudnike, skoro sve je pod hipotekama u rudnicima, dizali kredite desetinama miliona za plate, a sada dolaze rate tih kredita. Doveo je sve rudnike u fazu stecaja, povecao je fadil cijenu uglja sa 148 na 240 KM za radnike rudnika, penzinere, a u Srbiju otislo stotine hiljada tona ispod cijene. Na gorivu su razorili rudnike.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
U svakom nasem rudniku na 100 rudara dodje isto toliko i administrativnih radnika. Zbog toga, kao i zbog korupcije, drzavne rudnike je nemoguce napraviti profitabilnima. To su jame koje na prozivode nista, a gutaju drzavni novac. Ne mozes ne raditi, a primati platu. Nadam se da ce jednom doci na vlast neko ko ce imati hrabrsoti i poslati to u stecaj, podijeliti rudarima premije i zahvaliti im se.
Zašto stečaj? Ako ima uglja zašto ga ne iskoristiti? Druga stvar je što su "školovani" nesposobni i nestručni i ne mogu jedan rudnik voditi.Najbolji stručnjaci su takvi kao ti, stečaj i pređi na drugu stolicu i pametuj, a na državnoj "sisi" godinama...Tito bio bravar pa vodio Jugoslaviju...današnji magistri i akademici ne mogu voditi jedan rudnik jbt..
Da je bogdom tako kako kazes na 100 rudara toliko administracije. Stanje je daleko gore. Podatak jedne revizije kaze da u jednom rudniku od 2920 zaposlenih radnika u proizvodnji je samo 850 sve ostalo administracija, poslovodje, sefovi i izmisljena radna mjesta gdje samo dolaze na posao, a da stvar bude gora cak 14 ih je redovno primalo plate iako nikada nisu dosli na posao, samo se vode zaposlenima nikada nisu usli na radno mjesto plate uredno primaju
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ok. a ko je stvorio te dugove? nije se dug od 150 miliona stvorio u jednoj godini. 30 godina samo poreska gleda kroz prste rudniku, ko je te dugove napravio i kupovao socijalni mir tolikih godina, a pri tom zapošljavao podobne i glasačko tijelo. zna se koliko su se kretale cijene radnog mjesta u rudniku.sve javna tajna. pa nije džaba Bake iftario sa rudarima.
Bitno je vi koji samo "palamudite" u vladi, elektroprivredi imate ostali ne moraju ni živjeti. Vama su i onako bitne samo udobne fotelje.
Znal se šta će biti sa martovskom platom?
Rudarima šta su zaslužili dajte!
Pa i dobili su ono što su iskopali - n i š t a, i to je pošteno...
Najgore sto misle da ce ih narod podrzati. Kako podrzati nekoga ko pravi milionske gubitke na mjesecnom nivou? Ne znam zasto ne traze druge poslove kada znaju kakvo je stanje,danas zuvjeti,a nemati plate mjesecima je nemoguce 90% njih vjerojatno i ne zivi od te plate i odgovara im ovo jer ce naplatiti na sudu kad tad ,zao mi je 10% onih koji su zrtve sindikata
Ovo svako može provjeriti , evo kakvo je stanje. Rudnik mrkog uglja Zenica treći je najveći dužnik po osnovu poreza i doprinosa u FBiH, odmah iza Rudnika Kreka. Prema podacima Porezne uprave FBiH, na dan 31. 12. 2022. godine RMU Zenica dugovala je 153, 7 miliona maraka. Osim dugovanja za poreze i doprinose, tu su i dugovanja prema dobavljačima a rudnik godinama posluje u minusu.
To se na zapadu kjluc u bravu i pocni nesto novo.
Gdje je dubioza kolektiv da viče nermine jebii se
Tuhnel se šta na crno
Adresa za proteste su Poljine i Vojkovici.
Podrska za 3253 administrativca i 39 kopaca u rudniku Zenica!!
Pa i političari ama bas nista nerade a dobiju hiljada i hiljada maraka
Ako niste proizveli kako ce te naplatiti i dobiti platu od cega?
Apsurd,rudari još jedino proizvode novac i onda nemaju plate a svi ostali u državi na budžetu i imaju i plate i topli i regres itd itd o jbmte pravdo
Apsurd,rudari još jedino proizvode novac i onda nemaju plate a svi ostali u državi na budžetu i imaju i plate i topli i regres itd itd o jbmte pravdo
Trojaneri rekli ce biti med i mlijeko.. kad oni dodje..
Pa majku vam lopovsku dajte ljudima platu. Sebe namirite,a rudari treba da vam tegljace u rudniku i da gladuju kuci. Kako vas nije sramota i Boga strah.
Kakvu platu? Od ćega i zašto?