Sve oko prebrojavanja glasova na Floridi je bilo više nego tendenciozno, a to izlazi sad u vrijeme masovnih medija i dostupnosti lične provjere šta se zaista dešavalo. Dakle, problem je nastao sa mašinama koje su automatski brojale glasove, a iste nisu bile samo na Floridi nego i u drugim mjestima. Imale su grešku koja je, pazite ovo, imala problem pri prebrojavanju glasova jednog od kandidata, čime je isti oštećen i trebalo je prebrojavanje ...
A oštećeni kandidat nije bio Al Gore nego George Bush! Izostaviti ovaj dio znači manipulisati podacima i javnim mnijenjem. Sve je eskaliralo kad je razlika došla na stotinjak glasova, pa su počeli ručno prebrojavati i ova greška u aparatima je i zvanično potvrđena. Nakon djelomičnog prebrojavanja spornih mjesta gdje su uočene anomalije, hiljade i hiljade Bushovih glasova je ručno evidentirano i potvrđeno, postupak je potrajao i mjesec dana da se više puta verifikuje.
I onda na scenu stupa show - predsjednički kandidat se mora potvrditi nakon 5 sedmica, a odugovlačilo se sa procesom i odjednom se, nakon što su se sporna mjesta vipe puta prebrojala i nakon što je potvrđena tzv nedostižna razlika, traži da se prebroje SVI glasovi. Ručno. Na isti način. Tako bi pobjednik bio izabran bez potvrđivanja elektora u Floridi "jer nora biti izabran za 5 sedmica". Informišite se o službenim rezlutatima pa donesite sud ko je krao ili pokraden!
Prikaži sve komentare (27)