Recept star četiri generacije
22
Vinar iz Quebeca pravi vino od paradajza
Botaničke strane ima, jer u botanici plod koji raste iznad površine zemlje a u sebi sadrži sjemenke, u sebi sadrži sjemenke, je voće. Ljudima je draže jesti slatko voće, pa se tako stekla zabluda o tome, jer ljudi očekuju da svako voće mora birti slatko, onako kako su navikli. Moralo se nekako razdvojiti voće od povrća, jer ni svako slatko voće nema istu količinu šećera u sebi, pa bi se postavljalo pitanje gdje je ta granica odnosno koja je to količina šećera koja bi trebala odrediti šta je voće a šta povrće, odnosno kad postaje voće a kad ono drugo. Takav način sa količinom šećera je malo zeznut, i nema opravdanja jer bi se mnoge vrste našle na granici voća i povrća, neke bi bile zik iznad ili ispod... Za obični narod to jest povrće jer nije slatko. To je narodna klasifikacija koja je ukorijenjena i ona važi svugdje i koristi se,izuzev u botanici.
Prikaži sve komentare (23)