Kod nas većina ljudi misli kao Del boy - ništa ne dajem državi, ali ništa i ne tražim. Može neko posmatrati kao novi namet ili ne (očekujem izjave "ekonomskih analitičara sa listi političkih stranaka), ali porez je normalna stvar. To što je kod nas sveprisutna porezna nedisciplina i što svako misli da može sve raditi, to je drugo. Država se voli i plaćanjem poreza, a ne samo stavljanjem zastave na praznike i sharevoanjem "da te volim, duša zna..."
Normalno je da se naplaćuje od 1.1 sljedeće godine kao što je bilo u Hrvatskoj za freelancere a ne da mi naplati odjednom 3 godine unazad. Te pare su nam otišle u obitelj, život, neki više ne rade. I sad odjednom porez trebamo platit. Znate li vi uopce koji su novci u pitanju, pa nije to neka sića da mozemo samo tako lako platiti to.
@freelancerBiH Ako već priznajete da nije sića, onda nema potrebe da se žalite. Platite porez. Nije uredu da se oni koji imaju uplate iz inostranstva ne plaćaju i onda koriste zdravstvo preko biro, koji plaća jadni radnik, koji radi po 12 sati
Prikaži sve komentare (168)