Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zista ono sto radi Bekto u Gorazdu je za svaku pohvalu...svaka cast i samo naprijed...
Gorazde - grad dobrih, postenih i radisnih ljudi, grad heroj.
@maka Sta hoces reci da u Gorazdu zivi elita. Svu politiku imate sa sela jos uz to ministar nauke, kulture i sporta iz Berica. Gorazde izgubilo kompas, Tursku zamjeni li za Evropu. U opcini sve sami radnici koji su razrede zavrsavali u avgustu. Ne zanosi te se, Gorazde nije nikad losije zivjelo...(na zalost i ja sam iz Gorazda).
U preventu radis svaki drugi dan produzeno tj 12 h, i plus subota, a i ponekad nedjelja , a plata 350 KM. Niti imas vremena potositi te jadne pare, ni koji djavo.
@.. Jos samo kad bi u Sarajevu bilo Sarajlija pa da sjede i piju kahvu. By the way, frtalj Gorazda je u Sarajevu, da ne govorim o ostalim bosanskim (i inim) kasabama koje napravile stozere u glavnom nam gradu napravivsi ga takodjer kasabom. Sarajevo, ono kakvim se pomalo tjesimo i sjecamo ga se, kad je bilo istinski grad, nazalost, zauvijek je nestalo. Grad bez njegovih stanovnika nije vise taj grad. Sarajevo je sad vise Gorazde i Foca i Ljubinje, Gacko, Jabuka, Romanija, Sokolac. Ali eto, ima nade negdje drugdje. Sva ova mojaz suplja je samo tu s ciljem da ispoljim svoje negodovanje, jer se kritikuju ljudi koji vise nisu tu - Sarajlije.
Ponekad sudeci po ovakvim vijestima pomislim da je tako. Tacno je da je Bekto, Prevent i slicni njma uspijeli, licno. A kad se pogledaju cjene same prehrane, svega onog sto je normalno za zivot. Pitam se ko jos moze da racuna da su plate, plate sa 600 ili 800km? (komotno mozes da se patis, prezivljavas) A pred kamarom politicari punih usta pricaju o razvijenosti privrede na BPK-u.Mozda ovaj narod bolje i ne zasluzuje...
gdje su Bosnjaci uvijek se radilo i tu su bile razvijene opcine. Prije rata Zvornik, Srebrenica, Visegrad, Foca, Prijedor sve razvijene opcine ... onda su ih njihove komsije lokalni hajduci u savezu sa srbijanskim protjerali i sada imamo sto imamo.
a sta je sa rekreativo ligom , ha ?
da napišem ovim neznalicama što pišu o SDA da je ta stranka i bila na vlasti dok je ovo cvjetalo. Nije da se sad ne napreduje, ali možda je išlo i bolje sa SDA!
E moja gorazdanko djabe ti sve kad se nemozes voziti trajvanom!
dok na hiljade preventasa rade i po 12h dnevno iz Gorazda i iz Visokog i zaradjuju solidan hljeb Sarajlije samo kukaju i ispijaju kafe i gledaju odakle ce kanut koja marka sadake
Volim ovo!
Mislim da je ovo LINK: http://www.economist.com/search/apachesolr_search/bekto
Drago mi je da ovakve vijesti dolaze iz Gorazda koji je osjetio svu tezinu proteklog rata nego da dolaze iz mog mjesta koje je relativno bilo pošteđeno.
Eto meni para za nove nekretnine za jos jedan stancic u Sarajevu.
Sve uspješne firme se vežu za SDA pa tako i ovi primjeri ,Izetbegoviću skidam kapu.
Eto meni para za nove nekretnine,jos jedan stancic u Sarajevu.