Sarajevo
0

U UNITIC-u održana promocija čajeva "Dammann"

Sponzorirani članak
U Cafe slastičarni „Sacher“ u UNITIC-u u Sarajevu održana je promocija ekskluzivnih čajeva „Dammann“, čiji je zastupnik i distributer na tržištu BiH firma G3 Studio d.o.o.

Priča o „Dammann“ čajevima započeta je 1692. godine, kada je kralj Louis XIV gospodinu Dammannu dao ekskluzivno pravo da uvozi i prodaje čaj u Francuskoj. Potom su Robert i Pierre Dammann, dvojica braće i dva velika ljubitelja čaja, 1925. godine osnovali firmu „Dammann Freres“. Njihovo znanje i kvalitet čajeva koje su kreirali obezbijedili su im mjesto zvaničnog dobavljača čaja za čuvenu brodsku liniju koja je plovila preko Atlantika, takozvanu „Francusku liniju“.

Nakon Drugog svjetskog rata, povijest firme „Dammann Frères“ dobija novi pravac, za šta je zaslužan Jean Jumeau-Lafond. Strastven i inovativan, Jean Jumeau-Lafond dolazi na ideju da uvjeri najekskluzivnije trgovine u Francuskoj da čaj u refuzi ponude svoji kupcima.

Početkom '50-tih godina prošlog stoljeća Jean Jumeau-Lafond stvara prve aromatizirane čajeve. Njemu dugujemo za izuzetne kreacije, koje se danas smatraju klasicima, kao što su: „Gout Russe Douchka“, „Christmas Tea“, „Jardin Bleu“, „Qautre fruits Rouges“...

Poštujući tradiciju, „Dammann Freres“ je opredijeljen i ka inovovativnosti, reagirajući tako na zahtjeve svojih sve brojnijih klijenata, koji od Dammanna očekuju najnovije i najkvalitetnije proizvode.

Odgovarajući na potrebe modernog življenja, „Dammann Freres“ je 1980. godine patentirao „Cristal sachet“ (kristalnu vrečicu), lagani i prozirni omotač koji čajnim listovima omogućava da se potpuno rašire i oslobode svu svoju aromu i vrijedne sastojke.

Firma „Dammann Frères“ kreirala je oko 3.200 ekskluzivnih mješavina čaja. U katalogu firme nalazi se više od 120 čajeva originalnog ukusa i 110 aromatiziranih čajeva.

U raznovrsnim metalnim kutijama za čaj „Dammann Frères“ nudi kolekciju klasičnih mješavina u refuzi, što je najbolji način za otkrivanje „Grands Jardins“ (neponovljivih klasičnih čajeva).

„Dammann Frères“ proizvodi pakovanja sa različitim brojem kristalnih i ekskluzivnih pamućnih vrečica za čaj, koje su namijenjene za domove, hotele i restorane. U ponudi je i kolekcija čajeva u elegantnim i originalnim kutijama, koje predstavljaju idealne i vrijedne poklone.

„Dammann Freres“ nastavlja kreirati i razvijati nove kombinacije ukusa svake godine. Sada su proizvodi ove ugledne francuske kompanije dostupni i na našem tržištu, tako da i bh. građani mogu uživati u neponovljivim i ekskluzivnim čajevima firme „Dammann Frères“.