Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo da vas upoznam posto ipak imam koliko toliko iskustva sa ovim poslom,nije investicija manja 10 puta kao sto neko gore rece jer je dopremljen potpuno novi generator nova oprema sve,a to vjerujte kosta,pogotovo za TE,nema tu nekih malverzacija,jer ako tu usparas izginuse ljudi,shvacate?uglavnom,svaka cast,ako ista ovu drzavu moze pogurati naprijed,to je struja i poljoprivreda.Lijep pozdrav svima.
u mom selu se krava uspješno otelila i Nikšić je došao da se uslika s njom poslje tog velikog dogadjaja...
OD 70 inženjera u elektrani: 2 su građevinca 10 inženjera elektrotehnike 58 inženjera mašinstva pa vi gledajte ko nosi posao!!!
600 miliona kWh godisnje je oko 76.9 miliona konvertibilnih maraka.kupujmo koristimo domace!
Drago mi je da si se nazvao pravim imenom xD cccccccc hahahahahahahahahahahahaha sala mala, jes da glavni projekat vode masinci, al elektotehnicara građevinaca i ostale bagre inžinjera sve bi ovo bila samo hrpa betona i zeljeza bez ikakve funkcije.... pozz za bagru inzinjere xD
http://ow.ly/bekga
ovo je zavrsio kreso i jerlagic jer se blok radi nekoliko godina a pustio ga ovaj glupan niksic .zlaja mjenjaj grabovicu samo krade a niksic ti je kreten imamo mi i boljih kadova
@@ ibro He, vi to nešto sa pozicije struke. Kakva struka, kakva pravila struke, kakvi bakrači! Ovaj blok ili generator je pustio u pogon premijer Nikšič i ima da se od sada zove Nikšićev blok! Koga briga ko je radio projektnu, ko je vodio projekt ili ko je sve to implementiraoi. Zaboravljate da je političar najglavnije i najvažnije zanimanje u BiH. O političarima putem korumpiranih i blaziranih medija znamo sve, ko su im djeca, kakva auta voze, gdje ljetuju, gdje piju kafu a pojma nemamo o vrhunskim inžinjerima, tehničarima. Bitno je da su novinari islikali političku kamarilu a o onima koji su ovo na leđima ponijeli ni rječi nigdje. I ne samo u ovom slučaju, nego bilo gdje. Novinarčiči se utiskuju da uhvate koju riječ ili sliku kakvog ministrića ili direktorčića, prošla su vremena moji prijatelji kada je rudar Alija Sirotanović sa rudarskom lampom bio glavni lik bio na novčanicama Narodne banke FNRJ ili SFRJ
Znači proradio znači revitalizirani znači blok znači 6 znači u znači termoelektrani znači Kakanj. apsolutno, apsolutno
A i masinski energeticari bi mahali usima bez automaticara, elektroenergeticara i izvedbenih hamala...
cccc cuj automaticari, pa niste sami vi projektovali ovo, gdje su tu energeticari, mislim na masinske energeticare, bez cijeg projekta bi ti i tvoji automaticari mogli mahati usima ;)
Slazem se ugljesa s ovim da su dosli na gotovo, a što se tiče ovog ugradnja novih gorionika nema nikakve veze sa emisijamau atmosferu, jadni narod iz Kaknja će se ponadat džaba, a emisija prašine ima veze samo sa filterima.
Svaka cast na ovom potezu i bravo za premijera Nermina Niksica i njegovu vladu. Konacno nakon godina lopovluka sa Brankovicem, Hadzipasicem i Mujezinovicem dolazi blagi napredak.
Oni koji su protiv uglja neka znaju da njemacka trenutno puni depoe ugljem iz australije i drugih prekomorskih destinacija, problem pepela, sumpora i cestica se rjesava kvalitetnijim sagorijevanjem i filtrima a CO2 emisija nije problem nama bosancima. BTW nama pricaju o cistim energijama i uzgoju zdrave hrane i eko privredi a kod njih nicu dimnjaci i fabrike. I cisto sumnjam da je ovaj tudum Grabovica to napravio, ovakve stvari ne rade se za dva ri mjeseca a ni iz sredstava koje je neko za dva tri mjeseca napravio, prije ce biti da su Heco i Jerlagic to osmilili i pokrenuli a ovi dosli na gotovo.
@skydiver Sta bi onda rekao za nuklearnu elektranu?
to je ta situacija...automaticari znaju zasto
I dok se svugdje u svijetu vodi puno brige o prirodi i okolisu u nas se otvaraju TE i podsticu rudnici uglja.Znam da je kriza i svaki pomak je dobro dosao,ali ovo ja licno ne smatram pomakom vec nazadovanjem.Mnogi se nece sloziti i docekat ce ovaj komentar \"na noz\" ali ja samo iznosim cinjenice.