Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Haris Silajdžić poklonio Jati rudnik u Varešu, a on nikada nije marke u njega uložio.
TO JE RUDNIK ZLATA ,IZNAJMITE ČITAVU BiH LAKŠE VAM JE PA NAPUNITE JOŠ MALO PRIVATNE RAČUNE TO,TO,TO,NE ŽALITE RAZJEBI SVE SVAKAKO SE NE BOJITE BOGA I NARODA
Šupljak! Po ko zna koji put investitori dolaze, istražuju, nadgledaju i kad treba da pošalju mašine ovamo, naša administracija zakaže, na svakom nivou, kako lokalnom tako i kantonalnom, i sve ostane mrtvo slovo na papiru. Ništa od ovoga
Kako bi ovo popravilo ovaj gore kraj, to bi bio preporod. Ko nije bio u varesu ne zna kakva se bijeda nadvila nad njim. Bilo bi fantasticno da ovo prodje i da se lokalna raja zaposli.
BIĆE VAREŠ OPET NJEMAČKA
Guzljeni.....U sve srednjobosanske gradove sa rudnicima su nekad dosli katolici sa strane da tu rade....razmisli onda ko je koga ''okupirao''.
leniica, Vareš su osnovali germanski narod Sasi koji su kao rudari još za seobe naroda naselili ovaj kraj, rimljani su tu kovali svoje oružje, Austrougarska izgradila visoke peći a o tome tko je u Varešu živio i kako govori i najstarija katolička crkva u BiH koja se nalazi upravo u Varešu u sred grada. i sam naziv Vareš dolazi od rimskog Vare vallium što znači dolina željeza. u selima nadomak Vareša se još nosi crnina za kraljicom Katarinom itd itd iz Vareša su i neki od najznačajnijih franjevaca bh. povijesti od fra Filipa Lastrića oca bh. historografije, fra Matije Divkovića utemeljitelja bosančice i brojnih drugih katolika koji su kroz povijest ostavljali tragove na ovim prostorima.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)