Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
razvalis Jugoslaviju nacionalizmom pa ti Bugarska zapad
Radio sam sa Bugarima u IT sektoru. Ljudi su fer i otvoreni na saradnju sa softverskim developerima vam Bugarske, procedura zaposljavanje od dva koraka, isplata kako zelis (firma registrovana u BiH, Xolo Virtualna firma u EU, Preko firme trece firme kao upwork).
kaže Alija, prvo 50% Bošnjaci da budu u BiH, pa onda IT sektor
Bili ispred Bugarske 50 godina, prodavali im vegetu i farmerke…. a sada 30 godina iza Bugara! Hvala SDA Demokratija!
Meni su uvalili 20 DVD playera Tobisha umjesto Toshiba... Ma bugari su cudo 😉🤣
Ne razumijem poentu teksta? U USA i zapadu inzenjeri i strucnjaci su skupi a blage veze nemaju, a u Bugarskoj je sve ured pa dzabe a najbolji su? Ja odrona od teksta i statistike, strasno…
Imamo potencijal da pstanemo dosta jaki u IT ili BPO. Pa trenutno postoji ogroman broj stranih firma koji se bave ili IT ili Outscoringom.
zato sto su jeftini robovi
Sad ce propali programeri da palamude HIHIHI
Ovako možemo i mi
Bugari su prvi dali freelencerima 0% poreza. Da donose pare u drzavu. Mnogo IT evaca je i odselilo u Bugarsku. Dok nasi ganjaju ko je zaradio koju marku od vani da mu lupe porez i kamate.
AUTOR TEKSTA SVE NAPISA ALI NE I ONO GLAVNO: U BIVŠEM SSSR-u i VARŠAVSKOM PAKTU BUGARSKA JE NAMJENSKI POSTAVLJENA KAO BAZA ELEKTONIKE ZA CIO PAKT. ČEŠKA NPR. BAZA TEŠKE INDUSTEIJE...DAKLE BUGARI IMAJU OTPRIJE BAZU ZA STEM I ZATO SU SE BRZO RAZVILI A NE ZATO ŠTO SU IM NJEMAČKA I FRANC. BLIZU.
u to je baš malo za programera pa u srbiji imaju 2x više plate
Zar se vlahadija ne tripuje da su lideri u necemu? Jesu, ali u k*. Svako koga ne mogu blokirati ih je pregazio. Eno 30% Beograda nema kanalizaciju.
hahahah joj koje gluposti pričaš.
Dotle nasa vlast nikad nije dala nikakve (ni najmanje) olaksice IT firmama ili freelancer-ima. Naprotiv, izmuzli su sve sto su mogli izmusti. A sa malo pameti i vizije i kod nas je moglo ovako.
Dio su EU i to je dovoljno…
Ma kakav rast? Stranci peru pare, otvaraju firme, jeftina radna snaga. Bio ove godine u Sofiji, raspad sistema, cijene proizvoda i plaće u ogromnom nesrazmjeru.
sofija je selo za sarajevo kamo li za BG