Privreda
0

Svečano obilježen Dan BH Telecoma i najavljene nove usluge

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
Nedžad Rešidbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
BH Telecom upriličio je danas u Sarajevu Svečanu akademiju povodom Dana kompanije koji se obilježava 5. septembra.

Obraćajući se prisutnim zvanicama, generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović istakao je da se dan kompanije obilježava u znak sjećanja na 5. septembar 1993., kada su u najtežim ratnim uvjetima, stručnjaci kompanije uspjeli montirati i pustiti u rad međunarodnu satelitsku vezu Bosna i Hercegovina - Švicarska (Sarajevo - Basel), uz korištenje međunarodnog koda 387, dodijeljenog BiH od Međunarodne telekomunikacione unije /ITU/ te godine, putem EUTELSAT-a.

On je potcrtao da BH Telecom od 2006. nudi sve vrste servisa koji su tada postojali u svijetu te da su vlastitim radom osigurali da Bosna i Hercegovine ne bude u kolonijalnoj ovisnosti o svijetu.

Izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja BH Telecoma Hamdo Katica najavio je skoro uvođenje usluge Moja TV To Go, koja će korisnicima omogućiti gledanje televizijskog programa bilo gdje i bilo kada - putem pametnih telefona, tableta i ostalih uređaja s mogućnošću prijema multimedijalnog sadržaja.

Dodao je da će korisnici biti u mogućnosti da po svojim potrebema odaberu optimalan period korištenja ove usluge uz naknadu na dnevnom ili mjesečnom nivou.

Katica je naglasio da će u fokusu BH Telecoma biti razvoj svih vrsta pristupa internetu a posebno mobilnog interneta, sofisticiranih ponuda namijenjenih zahtjevnim korisnicima, te pilot projekt 4G/LTE mreže.

Kako je rečeno, tokom septembra za jednu KM bit će moguće postati korisnik usluga BH Telecoma kao što su MojaTV, pretplatnički paketi BH Mobile, fiksni telefonski priključci, xDSL, mInternet paketi, i mnogih drugih.

Na današnjoj svečanosti promovirana je i monografija "Servisi BH Telecoma za razvoj informatizacije bh. društva".