Privreda
10

Podravka povlači Lino Frutolino od 200 grama

FENA
Podravka privremeno povlači proizvod Lino Frutolino od 200 grama, roka upotrebe do 22. maja 2014. godine, radi mjera predostrožnosti i dodatnih analiza tog proizvoda, saopćili su iz te koprivničke kompanije.

"Radi mjera predostrožnosti i vršenja dodatnih analiza proizvoda, Podravka je na preporuku Sanitarnog inspektorata donijela odluku o privremenom povlačenju proizvoda Lino Frutolino 200 grama, serije 22052013, upotrebljivom do 22. maja 2014. godine, koji je distribuiran isključivo na hrvatskom tržištu", navodi se u saopćenju.

Iako je Podravkin laboratorij za kontrolu kvalitete utvrdio kako je proizvod u potpunosti ispravan, što je potvrdila i nezavisna analiza u akreditiranom vanjskom laboratoriju, i to na više uzoraka iste serije, Podravka je u skladu sa svojom politikom sistema sigurnosti hrane i kvalitete odlučila privremeno povući proizvod spomenute serije kako bi napravila dodatne analize i potvrdila ispravnost navedenog proizvoda, zaključuje se u saopćenju Podravke iz koje ne navode o kakvih se dodatnim analizama radi.