Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Citao sam sajtovima posvecenim biznisu da, ako bi se HRV, SRB, BiH i CG udruzile (u ekonomskom smislu) u proizvodnji meda u jedinstveno udruzenje, mogla bi proizvodnja da se upetostruci. Problem je sto smo mali i ne mozemo da podmirimo veca trzista, koja traze redovne isporuke. Kada proizvodjac ima redovnu isporuku, on proizvodnju unapredjuje. Udruzeni proizvodjaci mogu i po nizim cijenama nabavljati dohranjivace za pcele (ukoliko je godina losa), a cisto da se potencijalno trziste nebi izgubilo.
Eto novog razloga za poskupljenje meda, pa i svega ostaloga. Valja namaći pare za poreze tj. kredite koje država, tj. narod vraća. 'bem ti MMF i naše poltrone što su im se uvukli, ne bih ni spasilačkom opremom mogao izvući.
A sta bi sa onim medvjedom, divljom zivotinjom iz reda zvijeri?
jos i orasi slabo rodili...eto ti zimus belaja..............
sve niz brdo ;)
Treba imati razumijevanja! Ima mnogo porodica u BiH koje ZIVE od pcelarstva, pogotovo na istoku i jugu zemlje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pročitah "meta" hahah