Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mislim da je važna komunikacija mi imamo taj problem ne dostaje nam bitno strpljenje ljepi maniri u razgovoru kultura obraćanja prerviše žargona . ljudi nemaju imena . postalo je. jarane ne razmišlja kome se obraća .doktoru profesoru .pozdrav.
...tito dragi...koliko priče i pametovanja o onome što svako razuman zna...ko ne zna, neće mu ni 35242628 wrkšopova pamet i logiku ulit'...
Balkanski mentalni sklop (čitaj maniri) i svjesnost važnosti nastupa u svojstvu predstavnika kompanije, nisu baš kompatibilni na našem podneblju.. Nazovite info telefon bilo koje javne kompanije, razočarat ćete se nastupom lica s one strane žice, o njegovom/njenom vokabularu ne treba trošiti riječi, a da ne govorimo o javnim istupima "ovlaštenih lica" ispred tih kompanija..
..."šas trebo"..."đes pošo"..."alo jarane" :)...neprocjenjivo :))
@commy :) Nešto tipa: U Svijetu se kaze "Dragi kolega, dugo se nismo videli." Na Balkanu se kaze "De si, pizda ti materina!" U Svijetu se kaze "Gospodin je veoma obrazovan." Na Balkanu se kaze "On je peder!" U Svijetu se kaze "Izvini, ali malo sam te duze cekao." Na Balkanu se kaze "Gde si, *** te!" U Svijetu se kaze "Mislim da niste dobro sagledali sve aspekte ugovora." Na Balkanu se kaze "Jebem te corava!" U Svijetu se kaze "Mora da se salite." Na Balkanu se kaze "Seres!" U Svijetu se kaze "Prijatno!" Na Balkanu se kaze "Disi malo!" U Svijetu se kaze "Vasa sekretarica je vrlo simpaticna." Na Balkanu se kaze "Jel jebes li to?" U Svijetu se kaze "Koju funkciju gospodin ima u firmi?" Na Balkanu se kaze "Koji je on ***?" U Svijetu se kaze "Trenutno nismo zainteresovani za reklamu." Na Balkanu se kaze "Koji ce mi *** reklama?" U Svijetu se kaze "Smatram da njegovo misljenje ne treba uvaziti." Na Balkanu se kaze "Ko ga jebe!" U Svijetu se kaze "Ovaj projekat je lako ostvarljiv." Na Balkanu se kaze "To je pickin dim." U Svijetu se kaze "Nismo u mogucnosti da vam damo robu na odlozeno placanje." Na Balkanu se kaze "Dam ti *** na odlozeno." U Svijetu se kaze "Taj zakon ne treba uvazavati." Na Balkanu se kaze "Jebo zakon!" U Svijetu se kaze "On nema mnogo uticaja." Na Balkanu se kaze "Moze mi ga popusiti!" U Svijetu se kaze "Hvala!" Na Balkanu se kaze "(u YU taj izraz ne postoji u recniku)." U Svijetu se kaze "Izvinite!" Na Balkanu se kaze "Jebi ga!" U Svijetu se kaze "Necu." Na Balkanu se kaze "Hocu ***." U Svijetu se kaze "Zasto odbijate daljnju saradnju?" Na Balkanu se kaze "Koji ti je ***?" U Svijetu se kaze "Ne bih se slozio sa Vama." Na Balkanu se kaze "Jebo ti tu pricu."
PRIKAŽI ODGOVORE (4)