Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast i sve pohvale gosp. Sarovicu. Po meni najbolji politicar u zadnjih 3-4 godine. Covjek radi u korist svih nas bez obzira na bilo koju pripadnost.
"Prema novim zakonskim rješenjima, na vrhu vertikale koja će kontrolisati zdravstvenu ispravnost proizvoda, te komunicirati sa EU, bit će Ured za veterinarstvo BiH. Oni će davati konačnu suglasnost bh. proizvođačima za izvoz proizvoda animalnog porijekla u EU." Vrlo važno je da to radi jedna institucija na nivou države, jer EU neće nikakvu kakofoniju i preklapanje nadležnosti, u suprotnom bi ugrozila zdravlje svojih stanovnika.
RESPECT gospodin Ministar Sarovic !
Sarovicu taj pored tebe Kalaba te pogresno informise, nece biti izvoza mlijeka ove godine, zivi bili pa vidjeli. Potaj ga sto nije realizovao izvoz bijelog mesa kada je akcioni plan odobren prije cetiri godine.
ministre Sarovicu, svaka Vam cast! naklon do poda! jedini ministar koji radi u interesu cijele zemlje.
Koliko ja vidim ovdje je samo odobren plan sta trebamo uraditi da bi mogli izvoziti mlijeko, tek sada predstoji da se sprovede to što se planiralo (izmjena legislative, prenos nadležnosti...), pa tek onda da proizvođaci ispune sve te uslove... Slično se pompezno najaviljivao izvoz meda u EU pa neka neko provjeri koliko se meda izvezlo i koliko proizvođača je ispunio uslove... Takođe kod prouzvodnje jaja, proizvođačima je mnogo skuplja proizvodnja po svim uslovima koji se kao moraju ispuniti, tako da velikom broju njih nije ekonomski isplativa proizvodnja po svim tim uslovima. Mislim da ce ovo biti samo slovo na papiru i da od ovoga nece imati mnogo koristi proizvođači, ali bar ce se skinuti sa dnevnog reda teme o izvozu mlijeka...
Od lose vijesti ima losija. Mi smo navikli na losije vijesti pa nam i losa vijest zvuci dobro.
Foto:Fe?a Krvavac Kolike ste ublehe i tu pravite greske ...
Jos jedna institucija na nivou BiH.
svaka čast ministre. sve pohvale na tvoj rad.
Nažalost, čitaj između redova, ništa od izvoza mlijeka u EU! Zato što se nemože garantirati kvlitet papirima. Potrebne su Centralne laboratorije, a ne Fiktivna Centralna Tijela koje proizvode papire (zakone), ako su i to u stanju! Zabluda! Ponovo državne institucije, kupujući vrijeme, rade za uvozne lobije i strane mljekare!
Ojjj sad kad nas EU izmuze
BRAVO MINISTRE SAROVICU, SVAKA CAST.. NAPOKON NEKA DOBRA VIJEST.. JOS SAMO DA POCNEMO IZVOZITI VODU, A MOZEMO I TO :)
Cestitke ministru!
Super vijest konačno, još da sve bude OK do u septembru izvoz počne. Eto prilike za rad i investiranja. Još da naprave zakon da bi to investiranje bilo isplatno, eto i novih radnih mjesta... Čestitke Šaroviću...
super! bitno je da država funkcioniše!
idi bolan nađi poso neki, da nam ova naša država još bolje fercera. jugoslavija je smišljena, bosna 1000 god., periodične seobe srba preve probleme u regiji, ali gura se nekako.
Dajte to vise rijesite, pobogu! Ne radi se o par maraka, nego o milionima - sedmicno, da ne spominjem na hiljade radnih mjesta! Sramota da ovo nije DAVNO regulisano.
ceka evropa nase mlijeko, nemaju svoje :)))))
Pa dobro sad, necemo pretjerivat´. :D No sta god da izvezemo, uhar je. Onda nece ni poljoprivrednici moci da kukaju kako ne mogu da izvoze zbog zakonskih regulativa.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)