Privreda
63

Centrotrans osigurao autobuse za volontere koji žele ići u poplavljena mjesta

FENA
Centrotrans Eurolines odmah je stavila na raspolaganje sve autobuse za prijevoz volontera i organizacija koje žele pomoći ugroženom stanovništvu prilikom saniranja nastalih šteta, suosjećajući s onima koji su izgubili svoje najmilije i pretrpjeli ogromne materijalne štete u poplavama i klizištima koje su zadesile stanovništvo Bosne i Hercegovine, kompanija, saopćeno je iz te kompanije.

Također, donesena je odluka da Centrotrans Eurolines uplati određena novčana sredstva za Fond solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine i ministarstva u Republici Srpskoj i Distriktu Brčko.

Osim toga, 514 uposlenika Centrotrans Eurolines su samoinicijativno donijeli odluku da se odreknu jedne dnevnice što će biti uplaćeno kao pomoć stradalim u poplavama, te da će se organizirati i kao volonteri pomoći u čišćenju puteva i objekata u narednom periodu.

Kompanija Centrotrans Eurolines će, kroz sve vidove pomoći, izdvojiti više od 100.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu u Bosni i Hercegovini i svakako nastaviti pružati pomoć u periodu oporavka koji je pred nama, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Centrotrans Eurolinesa.