Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Procitati o KKR: KKR invests in companies and, in general, hopes to profit by selling them a few years later. KKR also has an asset management business, which invests in debt and equities, and a capital markets business, which arranges debt financing for deals and underwrites stock sales for other companies. http://www.huffingtonpost.com/2013/05/30/david-petraeus-kkr_n_3358253.html Znači, ovdje se radi: a) o privatizaciji/prodaji (Telecom) ili b) muljazama s drzavnim dugom, npr. za izgradnju autoputa Vc P.S. KKR je zaposlio omrazenog bivseg sefa Cije, generala koji je harao po, u crno zavijenom, Afganistanu...
naravno...svi ti holdinzi, nekakvi ipa pipa mipa fondovi su grabljivice u kapitalistikom svijetu ekonomije oni rade samo za svoj djep...a tebi ni mrvicu...i to su kompanije za raznorazne muljaze al sve po zakonu... nema para i ekonomije bez KLASICNIH KOMPANIJA sa transparentnim novcem za kojeg se zna zasto je dosao sta radi i kad podvuces crtu sve se vidi... a to je dodje ti COCA COLA...otvori firmu...zaposli ljude pravi sokove i prodaje...( zaradjuje kola, zaradjuje drzava kroz porez, zaradjuju zaposleni) dodje ti FORD ...otvori proizvodnju auta, dijelova itd...(zaradjuju zaposleni, drzava, ford) dodje ti MCDONALDS (isto ko za kolu) dodje ti IKEA ...otvori pogone pravi namjestaj, zaradjuje lovu kompanija, zaposleni i drzava e to su ulaganja! sve ostalo je prosipanje iz praznog u šuplje za nard a iza masakr novca... MMF ti dodje i da novac...a onda za njim dodju kapitalisticke grabljivice uz poziv vlade da podijele taj isti MMF novac...
Koji će nam K N1 televizija pa nismo mi glupi Ameri da vjerujemo u ono što FOX i CNN serviraju.
Moje skromno misljenje i zelja je : g. Lagumdzija ,uzimajte papke sve dok se moze,a moci ce do u beskraj. Pod papcima i neznalicama mislim na ogromni majoritet bih gradjana.
sa planovima za investiranje u Bosni i Hercegovini i regionu u oblasti telekomunikacija i srodnih djelatnosti ------------------------------------------------------------- Kakve "investicije u oblast telekomunikacija", sta kmeri i koga kmeri lazu i zavajavaju? KMERI HOCE DA PRODAJU BH TELEKOMA ili kako je to vozd znao na 60 minuta kod Bakira, glasnovornika kmerskog reci, hoce da PRODAJU TELEFONE!
neka ga vise i prodaju, zao mi je nije...dosta je vise...ili cemo biti svi na drzavnim jaslama ili cemo svi u ovaj kapitalizam pa razvijati privatni sektor... mozemol se mi odluciti jel hocemo komunizam ili kapitalizam jer najvece zlo je ovo nase izmedju mafijasko klersko klansko!
Ne vidim u opste problem sa BH Telekomom. Svake godine u FBIH budzet uplacuje oko 150 miliona maraka, od profita BH Telekoma je napravljeno autocesta sto FBIH jedino ima, znaci 40 km izmedju Sarajeva i Zenice. Navedi jedan, samo jedan valjan razlog zasto da se prodaje BH Telekom? Problem je u SDA i SDP, ne u telekomu. Zasto je greska telekoma sto su halfovi od profita telekoma gradili 40 km autoceste izmedju SA-ZE, a ne recimo ugradili opticke kablove za brzu vezu, pa su jos prebacili tu dionicu u vlasnistvo JP Autoceste FBIH Mostar? Ne, to nije problem telekoma, nego SDA i SDP korumpiranih kadrova koji kradu iz telekoma. Zasto je problem BH telekoma zato sto je Zlaja Lagumdzija platio tim parama izgradnju mosta kod Capljine pod nazivom Franjo Tudjman ili zeljeznicke stanice u Capljini? Ne, tu je problem Zlatko Lagumdzija, a ne BH Telekom.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pa zar Bosna nema Ministarstvo telekomunikacija?Kakve veze ima ministar vanjskih poslova sa telekomunikacijama?
u moru problema da i jedna pozitivna vijest dodje za drzavu i da su velike strane firme zainteresovane za ulaganja kod nas
ma divi zlaje sa pripadnicima svog plemena...
Pa mozda nije cvjecka ali je za razliku od ostalih pokazao svoje sposobnosti u bznisu.Covjek ima rezultate iza sebe,a takvi su nam potrebni i u politici.
Fahro Radoncic je unaravno..;)
Pa ne treba nama skolovan niko, nama treba Budimir, Kebo i slicni mislioci, provjereni :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Fahrudin Radoncici treba ovo da radi i Izet begovic, kakv Lagumdzija... Zna se sta su Fahro i Bakir uradili za nas
pa da bakir kupio zeni bolnicu a fahro na svoju sve prepisao..
Dobre su im zene, prave humane supruge koje vole svoje muzeve :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
H
Pa dosta vise tih politickih televizija
Jasno, stranci se samo vrte oko struje i telekomunikacija. Što reče onaj lik, kad nam ih otmu pustiće nas da živimo ko ljudi. Do tad će nam dušu cijedit.
Ogromne pare trebaju da bi se sve uredilo u ovoj drzavi mimo telekomunikacija. Mozda da nije bilo onih koji su od rata krali, danas bi bilo bolje...
Radoncic je biznismen koji je zaradio milione u privredi. On je veliki majstor za dovodjenje investicija a ne ko Lagumdzija.
Mutavelija_ Pokrij se svega ti. Radoncic je majstor za uzimanje investicija a ne za dovodjenje. Pogledaj slike pa ce ti biti jasno ko je majstor za investicije.
Mutevelija mani se politike i prihvati se svog "zanata"
Mora mentorima , prije napuštanja svih političkih funkicja i to doživotno, da obezbjedi da nas koloniziraju. To je bio jedan od uslova da ga dovedu na vlast, Od njih do sada postavljene zadatke je uspješno realizovao. 1. Upropastio je SDP i od nje napravio minornu stranku, 2. Nije im izlazio iz š u p k a i sve njihove zahtjeve poslušno izvršavao. /predaja sdržavljana BiH/ dozvoljavanje njihovih zatvora u BiH/, /slanje okupatorskih trupa iz BiH po svijetu/ uništavanje privrede i poklanjanje im u bescjenje/.
Zlatko je američki čovjek koji je ubačen da uništi svaku ideju socijal-demokratije na ovim prostorima. U Americi je komunizam zakonom zabranjem, a komunisti se krivično progone. SDP je pravni naslijednik SK BiH. Njegov zadatak je uništiti SDP, uništit i po mogućnosti rastopiti u željezari sve fabričke hale i strojeve, da bi ljudi živjeli od crkavice koju dodijeli MMF, a koju otplaćujemo mi, građani. On je svoj čitav radni vijek proveo u Americi, gdje su ga učili kako da ubije ovdje narod u pojam. On je bio na programu obuke, istom onom koji su prošli i Radovan Karadžić i Biljana Plavšić