Pale
0

U četvrtak "YEP dani zapošljavanja"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru “YEP dana zapošljavanja”, koji će biti održan u Općini Pale 18. novembra, bit će predstavljeno više od 50 otvorenih radnih mjesta na koje je moguće odmah aplicirati.

Maturanti, studenti i svi nezaposleni će moći učestvovati u radionicama na kojima će saznati šta ih očekuje na savremenom tržištu rada, kako i gdje tražiti posao te kako se pripremiti za razgovor za posao.

Tog dana na prometnoj vanjskoj lokaciji ispred Tržnog centra "Tom" bit će postavljeni štandovi na kojima će se moći dobiti informacije o otvorenim radnim mjestima te prijaviti za posao. Radionice će se održavati u prostorijama Ekonomskog fakulteta Pale za studente i sve nezaposlene te u Srednjoškolskom centru Pale za maturante.

"U samom početku provođenja aktivnosti programa Projekta zapošljavanja mladih YEP cilj nam je bio potaknuti mlade ljude te posebno ljude iz manjih sredina da se aktiviraju u traženju posla. Cilj nam je također da izađemo ususret i olakšamo potragu za poslom ljudima koji nemaju pristup internetu. Putem projekta za prvih 18 mjeseci posredovali smo u zaposlenju 600 mladih ljudi, a kroz aktivnosti mobilne jedinice oko sto ljudi je pronašlo posao", izjavila je asistentkinja na projektu YEP Amela Tuzlak.

Program "YEP dani zapošljavanja" pokrenut je 2009. od Projekta zapošljavanja mladih (YEP) gradovima Bosne i Hercegovine. Projekt zapošljavanja mladih YEP u BiH implementira GOPA u saradnji s lokalnim partnerima, a uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju te Austrijske agencije za tehničku saradnju.

Organizator programa “Dani zapošljavanja” je vodeći bh. online servis za zapošljavanje Posao.ba uz partnersku podršku OSCE-a i općina.