Konfekcija "Borac" iz Travnika
0

Odijela 'Obama' su prodajni hit u regiji

Sarajevo-x.com
Odijela 'Obama' iz Maxtrend linije koja nose ime novog američkog predsjednika Baracka Obame, a koja proizvodi "Borac" iz Travnika uspješno se prodaju u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, a uskoro će biti plasirana i na američko tržište, potvrdio je za naš portal Ahmet Čurić, izvršni direktor za razvoj u tekstilnoj kompaniji "Borac".

"Ideja je nastala u petom mjesecu prošle godine kada je sadašnji američki predsjednik Barack Obama tek krenuo sa predizbornom kampanjom. Impresionirala nas je njegova spremnost da se suoči sa velikim svjetskim problemima. Smatramo da su njegove ideje o boljem svijetu kompatibilne sa našim željama da se naši kupci osjećaju sigurnije i hrabrije", objasnio je Čurić.

Čurić podsjeća da su upravo Sjedinjene Američke Države pomogle ratom uništenu proizvodnju u travničkoj tekstilnoj industriji, te da su u ime te zahvalnosti pripremili poklon za predsjednika Obamu, koji je kako kažu inspiracija za sve one koje vjeruju u promjene.

"Predsjedniku Obami poklonit ćemo četiri odijela različitih boja iz linije poslovnih odijela koje nose njegovo ime, a Američka ambasada treba da ih isporuči, kada se za to stvore tehnički uslovi. Čast nam je uručiti ovaj poklon čovjeku koji je simbol energičnog muškaraca i tako pokazati vječnu zahvalnost za pomoć koju su SAD pružili našoj kompaniji poslije rata", istakao je Čurić.

Odijela 'Obama' prave se od najkvalitetnijeg materijala koji se ne gužva, a prodaju se po cijeni od 200 eura.