Zbog okolišne dozvole u FBiH
0
Mittal mora uložiti 100 miliona eura!
Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pardon....link ovdje: http://www.shrani.si/f/1j/ah/4dfLnqAu/zenica.doc
Zanima me šta će g. Lukić reći na ovo očitovanje http://www.shrani.si/f/2z/gi/NWeHKB/otvoreno-pismo-glukiu-sa.doc
Zatvorite zeljezaru pa cete vidjeti kako ce naci 100 miliona. Da li rukovodeci kadar zivi u Zenici? Da li njihove porodice udisu taj vazduh i piju tu vodu?
halo ba ljudi, indijci su lopovi, uveli su feudalni sistem ne samo u zenici, nego vrdaju na sve strane i po EU. ODUZETI DOZVOLU ZA RAD ZELJEZARI i prekvalifikovati radnike, INACE SVE VRSTE TUMORA, ASTME ITD.
Kao prvo, federalna inspekcija dobrano kasni sa izradom okolišne dozvoje. Kao drugo izradu dozvole rade ljudi koji nisu neposredno vezani interesom da se ona uradi i sprovede, odnosno strah me je da je njima, iz dosadašnjeg iskustva, upravo interes da se sa izradom iste oteže. (kao da rade dozvolu za somaliju) Kao treće Mittal itekako ima interesa za željezaru te se s tog stanovišta netreba postavljati pitanje, jer isti ostvaruju exstra profit po toni. Kao 4. vlasnici kompanije koriste svjetsku krizu kako bi uveli feudalni sistem te sa što manjim izdacima ne poštujući nikakve norme i zakone nastavili sa exstra profitom. U svemu tome gubitnisi smo svi a najprije građani Zenice, jer isti danas dišu na škrge a sutra će kao bolesnici biti problem kompletnog društva. Zaključak je da nije dovoljno poduzeti NEŠTO i gledati iz svog tora kako u drugom krepaje krava, već je ovo vrlo ,vrlo ozbiljan problem.
Hvala bogu i federalnoj inspekciji da se nešto poduzelo...
Prilika za inspekciju da dokaže svoju vjerodostojnost. Dođite u Lukavac i drugom Indijcu u koksari isto razrežite. Spreča je za vrijeme rata bila puna ribe- sada je kanal otpadnih voda koksare i fabrike sode
jasta ce, ne vrijedi him citava zenica 100 miliona eura
Previše pritiskate gazde Mittala, a što ako im ovo dojadi, pa naprasno odu?
smogovci ce napokon da prodisu , hahahha
Sve se moze, kad se mora !
kazu da je super kod nove čeličane, ne trebas se sminkati, stanes ispred fabrike pola sata i metalne konfetice svuda po tebi...
TREBA PRUŽITI SVU MOGUĆU PODRŠKU GRAĐANIMA ZENICE DA SE IZBORE ZA SVOJA PRAVA, IZMEĐU OSTALOG I ZA PRAVO NA ŽIVOT I ZDRAVLJE. NE SMIJE PROFIT INVESTITORA BITI ISPRED ZDRAVLJA GRAĐANA, JER U TOM SLUČAJU DUGOROČNO GUBE I JEDNI I DRUGI!
Zivi bili pa vidjeli. Mamu indijsku ...