biznis
0

Mercator BH potpisao strateško partnerstvo sa Omegom

Sarajevo-x.com
Mercator i Omega potpisali strateško partnerstvo. Predstavnici društva Mercator BH, Mensud Lagumdžija, direktor Društva i Matej Pirc, prokurist Društva, jučer su sa predstavnicima društva Omega d.o.o. u Živinicama potpisali sporazum o strateškom partnerstvu.

Po ovom sporazumu Mercator BH će od Omege preuzeti, u dugoročni zakup, sve maloprodajne objekte market programa sa pretežno prehrambenim asortimanom u BiH kao i sve zaposlene u istim. Omega će i dalje zadržati svoje ostale djelatnosti (tehnika, namještaj, tekstil, obuća itd. kao i veleprodaju prehrambenim robama). Također je dogovorena strateška saradnja na komercijalnom i razvojnom planu.

Potpisivanjem strateškog partnerstva Mercator BH je napravio značajan korak ka postizanju jednog od svojih strateških ciljeva u BiH - biti među vodećim trgovcima u BiH. Na ovaj način, Mercator se uz postojeći tržni udio od 2% sa 1,7% tržnog udjela Omege (prema GfK panelu domaćinstava) sa ukupno 3,7, svrstao među vodećih pet trgovaca u BiH.

Broj uposlenih u Mercatoru BH će se povećati na 850 radnika uz nastojanja da "nove“ radnike upoznamo sa korporativnom kulturom Mercatora i visokim standardima Mercatora u odnosu prema kupcima. Svi radnici će se pridružiti ostalim u članstvu sindikata PPDIVUT.