Udarac za domaće tržište
7

Marketinška agencija GroupM gasi se u BiH, nastavljaju rad iz Srbije

R. D.
Marketinško tržište u našoj zemlji na kraju ove godine pretrpit će ozbiljan udarac. Agencija GroupM gasi svoju bh. podružnicu, a poslove i sve klijente prebacuje na svoj beogradski ured. Naša zemlja gubi radna mjesta i značajan prihod po pitanju uplate poreza.

Informacija je našem portalu potvrđena iz same agencije GroupM, a kazano nam je kako je vijest javljena i svim klijentima.

"Poslovne operacije završavaju s 31. decembrom ove godine, a firma ostaje sve dok se ne završe pravni odnosi, svi radnici ne dobiju otkaze i ostale završne aktivnosti ne budu provedene", kazali su.

Kazano nam je kako svi klijenti prelaze u Beograd te će se s te adrese nastaviti upravljati kampanjama za Bosnu i Hercegovinu.

Ova odluka nije vezena za posljednju krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa, kazali su nam, već je ranije rješenje kompanije MediaCom.

Ovakve poslovne odluke uzrokovat će značajan tržišni udar jer veći broj relevantnih svjetskih kompanija sad će biti opsluživan iz susjedne Srbije. Posljedice će se osjetiti i kroz pad prihoda koji je ostvarivan na bazi brojnih kampanja koje je GroupM provodio.