U jeku poskupljenja
0

Konzum snižava cijene 24 proizvoda

Sarajevo-x.com
Danas je u prodavnici Super Konzum Korea u Sarajevu održana konferencija za novinare na kojoj je ova kompanija najavila sniženje cijena 24 osnovne namirnice široke potrošnje u svojim maloprodajnim objektima.

Konzum će uložiti više od 1 milion KM u sniženje cijena i na taj način preuzeti dio tereta rastućih životnih troškova sa svojih potrošača na sebe, rečeno je na press konferenciji. Ovim sniženjem osnovnih životnih namirnica, među kojima su i šećer, brašno, ulje, riža, tjestenina, piletina, krompir, deterdžent i drugi, potrošačima će biti omogućeno značajno smanjenje ukupnih izdataka u okviru potrošačke korpe.

U navedenom smanjenju cijena učestvuju i Konzumovi partneri-dobavljači, a samo sniženje posljedica je zajedničkog odricanja od marži.

Ismir Brkić, direktor društva, na današnjoj konferenciji za medije naglasio je: "Radi se o dugoročnom sniženju koje će našim vjernim kupcima omogućiti značajno smanjenje ukupnih izdataka u njihovoj potrošačkoj korpi. Navedena inicijativa omogućit će sniženje nivoa cijena i pojeftinjenje ukupne Konzumove ponude. Na takav način Konzum će u vrijeme globalnog kontinuiranog rasta cijena hrane, dio navedenog tereta sa svojih potrošača preuzeti na sebe. Ujedno ćemo svakodnevno pratiti situaciju na tržištu i povećavati broj artikala sa sniženom cijenom.“

"Cijene navedenih artikala snižene su u prosjeku za 15 %. Ovo sniženje posljedica je zajedničkog odricanja od marži kako Konzuma tako i proizvođača te ovim putem želim zahvaliti svim dobavljačima na njihovom sudjelovanju," istakao je Adnan Šteta, direktor tradinga.

Veliko sniženje u Konzumu kreće od danas, a sniženi proizvodi bit će posebno obilježeni i istaknuti oznakom "sniženo za vas!". Istaknute cijene odnositi će se na svih 70 maloprodajnih objekata i sve formate Konzumovih prodavnica širom Bosne i Hercegovine, navode iz Konzuma.