Make IT cloud
96

Konferencija "Microsoft NetWork 8" u Neumu okupila više od 1.000 učesnika

FENA
Najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini "Microsoft NetWork 8" počela je danas u Neumu, a okupila je, po riječima organizatora, više od 1.000 učesnika, pod sloganom "Make IT cloud".

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija novinarima je kazao da je ove godine premašen prošlogodišnji broj od 900 učesnika, te da će učesnici i ove godine imati prilike slušati o cyber sigurnosti i digitalnoj transformaciji, s time da će fokus biti na inovativnim rješenjima.

"Da smo najveća poslovno-tehnološka konferencija u državi pokazuje i broj učesnika koji će na više od 90 predavanja u šest sesija imati priliku čuti o novitetima u oblasti informacionih tehnologija, o partnerskim rješenjima i o onome što Microsoft donosi u narednoj godini", istakao je Krivošija.

Naveo je da će tokom konferencije, do petka, kompanijama biti pokazano kako da budu inovativnije, kako da transformišu svoje procese i kako da rade na većoj angažiranosti prema krajnjim korisnicima svojih usluga.

Ranije je najavio da će predavač na "Microsoft NetWork 8" biti vodeći predavač kad je riječ o cyber sigurnosti Paul Januszkiewicz, osnivač kompanije CQURE.

Učesnici konferencije će ove godine imati priliku da slušaju predavanja vezana za moderno poslovno okruženje, digitalnu transformaciju, aplikacije i infrastrukturu, podatke i vještačku inteligenciju, odnosno edukacijska rješenja i studije slučaja, a tokom prvog konferencijskog dana mogli su prisustvovati i tematskim radionicama održanim u sklopu konferencije.