Radni sastanak
51

Premijer Tuzlanskog kantona i načelnik Bratunca razgovarali o izgradnji privredne zone

FENA
Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koju su činili premijer Irfan Halilagić, ministrica za boračka pitanja Senada Dizdarević i ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović posjetili su danas Bratunac gdje su položili cvijeće i odali počast na Memorijalnom kompleksu i mezarju "Veljaci", nakon čega i razgovarali sa načelnikom Opštine Lazarom Prodanovićem.

Iskazavši veliku zahvalnost na kontinuiranoj pomoći koju Vlada TK, putem aktivnosti Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak pruža kroz izgradnju infrastrukture u Podrinju, domaćini današnjeg sastanka izrazili su želju za saradnjom u izgradnji novih industrijskih zona na području Bratunca.

"Detektovali smo neke projekte koji su značajni za ovu općinu i Vlada TK preko resornih ministarstava će uraditi sve da bude podrška realizaciji tih projekata. Načelnik nas je informirao o aktivnostima u vezi pokretanja privredne zone. Smatramo da postoji i mogućnost zajedničkog djelovanja u smislu podjele tih određenih iskustava i saznanja kako bismo bili na usluzi", kazao je premijer Halilagić.

Načelnik Prodanović kazao je da im je fokus na izgradnji vodovodne mreže na području Bratunca do Konjević Polja.

"Razgovarali smo o tome da ulažemo i da ćemo raditi na izgradnji novog obdaništa i radovala bi nas iskustva u smislu investiranja odnosno izgradnje novih industrijskih zona", potvrdio je. 

U pretprazničnoj atmosferi, uoči velikog praznika Vaskrsa, učesnici današnjeg sastanka uputili su i poruke građanima.

"Naš cilj je apsolutni mir i saradnja sa svakim. Sigurnost svakog građanina na području opštine Bratunac i da svaki građanin ima mogućnost da stvara, razvija i ostane ovdje. Nikakve dodatne tenzije bez obzira na različnosti u političkim stavovima ne smiju nas obeshrabriti u onome što je osnovno pravo a to je poštovanje ljudskih prava i sloboda svakog građanina. Drago nam je što se ovaj sastanak odvija u predvečerje jednog od najvećih pravoslavnih praznika, Vaskrsa. Želim da kažem da naše komšije, Bošnjaci, koji žive u Bratuncu treba da se osjećaju sigurno kao i svaki građanin, pripadnik srpskog naroda", kazao je načelnik Opštine Bratunac Prodanović, saopćeno je iz Vlade TK.