biznis
0

Izvršnom direktoru McDonald's-a 8,8 miliona dolara bonusa

FENA
Izvršnom direktoru McDonald's Corp. Jimu Skinneru bit će isplaćeno više od 8,8 miliona dolara bonusa, uglavnom kao nagrada za uspješno realiziran snažan zaokret u poslovanju tog lanca restorana brze prehrane tijekom protekle tri godine, saopćeno je iz te američke kompanije.

Povrh svoje redovne plaće, navodi se nadalje u tom saopćenju, Skinner će dobiti 3,5 milion dolara bonusa za 2006., te naknadu od 5,33 miliona dolara predviđenu programom nagrađivanja za trogodišnju izvedbu.

Iznos od 5,33 miliona dolara pokriva razdoblje od 2004. do 2006., i temelji se na iznadprosječnoj izvedbi te kompanije u navedenom razdoblju, saopćeno je iz McDonald's-a, prenose agencije.

McDonald's-ovo je poslovanje revitalizirano nakon što je 2003. pokrenuta agresivna strategija usmjerena na potpuni zaokret u poslovanju, koja je na menije tog lanca restorana brze prehrane donijela skuplju ponudu poput pilećih sendviča, kao i duže radno vrijeme i promidžbu popularnog jutarnjeg menija.

Skinner je izvršni direktor te kompanije postao krajem 2004., nakon povlačenja njegovog prethodnika Charlia Bella zbog bolesti.