Investicije
223

Dovršena izgradnja luksuznog kompleksa na Marijin Dvoru

Piše: Am. Dž.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na Marijin Dvoru je dovršena izgradnja novog stambeno-poslovnog objekta Dvor sa 41 luksuzna apartmana, a izvođači rade na posljednjim detaljima unutar zgrade. Kako je za Klix.ba potvrđeno od investitora, kompanije SEIC, useljenje prvih stanara se očekuje za petnaest dana.

“Zabilježeni su i značajni rezultati u prodaji, tako da je par dana prije zvaničnog okončanja radova za prodaju dostupno nekoliko stambenih jedinica”, saopštili su iz SEIC-a.

Izgradnja objekta je započela u martu 2013. godine, a vrijednost investicije je 15 miliona KM. Ukupna površina objekta je 7.000 m2, a sastoji se od šest spratova, na kojima je 41 apartman. Prizemlje objekta namijenjeno je za četiri poslovna prostora. Garažni prostor smješten je na dvije etaže, kapaciteta od 57 mjesta.

“Objekat se odlikuje ugradnjom materijala vrhunske kvalitete za vanjsko i unutrašnje uređenje, uz primjenu posljednjih tehnoloških dostignuća kad je riječ o zvučnoj i termoizolaciji, najsavremenijem sistemu hlađenja i grijanja uz opskrbu energentima iz vlastite kotlovnice, te posebno projektovanom sigurnosnom sistemu”, dodaje se u saopštenju.