Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MOŽE može -do gole kože!
e ovako. ja sam otišao u raifhaisen banku da se raspitam za kredit da kupim stan ..maximalno što bih ja mogao podići je iznos od 70.000 maraka na 25 godina..rata bi mi bila 500 maraka i sad zamislite kolika je to kamata kad su mi sračunali da na 70.000km oni mene zadužuju odnosno ja bih morao vratiti 147.000 maraka ..UŽAS!!!!! kupim jedan stan sebi a jedan stan kupim banci......toliko zaduženje je ravno samoubistvu..naravno izašao sam iz banke i ne pada mi na pamet da podižem bilo kakav kredit ...izgleda da ovdje što možeš je od plate mjesečno to je to i tako se jednino može preživiti... nema stana . nema auta ..samo obično životinjsko preživljavanje..
To samo treba hraaaak puu , na govna
mozemo poceti mjenajuci sebe pa sve ostalo oko sebe, ali prvo sebe....
da da, vazno je da navucu glupu raju a onda vracaj cijeli zivot dok ne crknes, ali u stvari navuceni smo mi svi...
Banke zive od budala koji uzimaju kredite,i zivice uvijek , tu nista nemozemo promijeniti ,
Lihvari i zelenasi ,kako su samo nalickani , a krv piju , nema vecih zlocinaca i bagre ode njih
raiffeisen lihvari u lihvarskoj državi.
Trebo se skupit i jebat ih u usta paradna.. futavci jedni..
malo me hebu računice pa sam ovo loše skontao. je li objašnjavaju da ja moram imati na štednji pola od svote koju kreditiram ili da ostavim pola od kreditne svote koju dižem??? ako je tako u čemu je poenta dizanja kredita, osim naravno kamate :)
Hajte, bježite. Vi se ste samo legalni reketaši.
Ovi lihvari su zlo naseg drustva,zajedno s kladionicama i birtijama. Danas u "naprednoj" Evropi ima vise beskucnika nego kod nas stanovnika, a sve zbog bankara koji izrabljuju narod, a kada ne mogu vise otplacivati otmu im kuce.Uskoro ce,nazalost, i kod nas uzeti maha otimanje domova, a sve zbog ovih "povoljnih" kredita.
Dug je zao drug ! Ko je budala da uzima kredit, neće mi ga bit žao kad mu budu gaće skidali !
Svabski bankari su desparados. Cinjenica da nude kredite bez zajmnice na ovakvo nesigurnim prostorima kao BiH znaci dvije stvari, prvo su desparadni a drugo situacija u njohovim zemljama porjekla (svabska tvorevina) nije puno bolja. U ostalom zasto ne napisu Klixovci kolike su kamate na ove kretide, ako je ispod 8% skidam Ikone sa zida.
Da je to sve tako čisto ja bih sad uzeo kredit i otvorio neku djelatnost ali neka caka negdje ima, niko ti neće dat 80.000 maraka onako bezveze pa ako vratiš - vratiš, čuj bez jamaca ili hipoteke pa šta ako umrem?
,pa ne smijes umrijet dok ne vratiš kredit