Finansije
6

Novi novčani krediti Raiffeisen banke - 80.000 KM bez jemaca i hipoteke

Klix.ba
Karlheinz Dobnigg
Karlheinz Dobnigg
Raiffeisen banka unaprijedila je ponudu novčanih kredita, za koje je u toku i promotivna kampanja pod nazivom "Može!". Novčani krediti su sada klijentima dostupni uz još atraktivnije parametre i u iznosu do čak 80.000 KM, bez jemaca i hipoteke.

Novčane kredite, osim većeg iznosa i pojednostavljenih instrumenata obezbjeđenja, karakterišu i jedinstven rok otplate do 10 godina, uz fiksnu kamatnu stopu za rok otplate do tri godine. Posebna pogodnost je paket osiguranja, uveden kao koncept obezbjeđenja kredita, koji klijentu daje dodatnu sigurnost i pokriće za nastavak otplate kredita, u slučaju da ne bude u mogućnosti otplaćivati kredit zbog nastanka nesretnog slučaja, gubitka posla ili bolovanja.

"Raiffeisen banka nastoji pratiti potrebe klijenata i u skladu s tim definisati svoju ponudu proizvoda. Ova ponuda je rezultat nove kreditne i cjenovne politike Banke koja se temelji na personalizovanom pristupu klijentu. Tako su rok otplate, iznos kredita i cjenovni parametri u potpunosti prilagođeni potrebama pojedinačnih klijenata i zavise od obima poslovnog odnosa klijenta sa bankom i kreditne istorije, a u okviru programa lojalnosti klijenti koji koriste više proizvoda ostvaruju pravo na povoljniju kamatnu stopu", izjavio je Karlheinz Dobnigg, zamjenik direktora Raiffeisen banke.

Maksimalni iznos kredita od 80.000 KM odnosi se na nenamjenski novčani kredit na osnovu štednje u kojem se kao instrument obezbjeđenja koristi namjenski depozit u KM ili EUR valuti u visini od 50 posto od iznosa odobrenog kredita, dok nisu potrebni drugi instrumenti obezbjeđenja. Iznos namjenskog depozita moguće je obezbijediti iz sredstava odobrenog kredita kao i već postojećeg depozita koji klijent ima u banci ili je na ime trećeg lica.