Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na prvu pročitah švercerska banka.
Bogati klijenti su povukli svoje depozite, uložili u nekretnine, umjetnine, bilo šta što se uložiti moglo, vlade ulažu u naoružanje, ostalo je da poreski platiša pokupi račun, ovaj put izgleda kao vojnik privatne armije za interese Oceanije u blatu Donbasa.
Zar sreca je da imas sveee a nikoga da voliiii teee
Pohlepa ubija ove banke. Samo daj što više profita a menadžment motivisan milionskim bonusima da to i ostvare. Na kraju se desi da ti isti pretjeraju sa rizikom, samo da bi dobili velike procente. Rezultat se vidi. Ovo je početak kraja današnjeg bankarstva i nešto će morati mjenjati.
Menadzment ti je obicni radnik oni kupe mrvice sa poda u odnosu na koliko vlasnici dionica ove banke uzimaju.
ASA Banka zakasnila a trebali oni da preuzmu
Jasno vam je u kakvom je svijet problemu kad propada švajcarska banka...
Nista ovo nije ozbiljno, banka bankrotira i kupi je druga ihajmodalje...veci problem je rusima npr, 100 000 poginulih i preko pola miliona radno sposobnih napustilo zemlju.. za to nema rjesenjanosim da ukrades ukraincima djecu
znas li koliko ih propadne svake sedmice? preko 100, samo sto ti to mediji ne prenesu bombasticno kao ovu vijest. pa eto samo razmisli. da te napomenem jos, da nikad ni jedan tanker/brod sa naftom/zitaricom/hranom nikad nike bio sprijecen da izadje od pocetka rata (tj od 2014 godine) . sve je normalno samo mediji diktiraju sta ce biti vijest i okidac
Nemam veze s ekonomijom ali imam veze sa logikom: postoji banka xx koja posluje sa xx profitom godinama i valjda ažurno vodi knjige. Onda u nekom izvještaju objavi - otkrije da ima minus i to neki veliki minus u poslovanju, (postoji li neka kontrola interna ili externa) dovoljan da vlada pljune 54 milijarde $ a dioničari rasprodaju sve ali ni to nije dovoljno .
Onda dođe druga banka koja će kupiti xx banku za 6 milijardi $ i to će kao biti dovoljno za spas.??? A ako ni to ne pomogne onda imamo recesiju svjetskih razmjera... Molim pojašnjenje ako neko zna
Banke stvaraju fiktivni novac koji nema pokrica, samo brojeve. Ovu krizu oni su stvorili kako bi uveli digitalni novac koji mogu lakse kontrolisati.
Banke ne stvaraju, nego vlade printaju, a banke likuju...