Novi i stari automobili
0

U toku Auto Show izložba automobila ispred BBI centra

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U sklopu Dana Kantona Sarajevo i Dana Općine Centar, Auto 4×4 Club organizovao je Proljetni Auto Show u sklopu akcije “Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini”, a trajat će do 9.5.2021. godine na Trgu ispred BBI Centra u Sarajevu.

Posjetitelji Trga mogu pogledati nove modele marki, Land Rover, Isuzu, DS, Opel, Jaguar, Toyota, KIA, Renault, Alpine, Dacia, Alfa Romeo, FIAT, Peugeot, VW, a tu izlažu i druge kompanije vezane za autoindustriju.

Pored nvih automobila prolaznici mogu pogledati i old timer automobile, kartinge ali i vozila i opremu saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radare i ostalu prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće je uzela IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.

Za najmlađe je napravljen i mali poligon, gdje će im se u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama vezanim za sigurnost u saobraćaju.

Vezani članci