Na Panonskim jezerima
0

Auto show ovog vikenda u Tuzli

Klix.ba
Auto Media Group i Auto 4x4 Club organizuju Auto Show koji će u sklopu akcije "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini", biti održan od 21. do 24.10.2021. godine na Panonskim jezerima u Tuzli.

Auto show biće organizovan u okviru "Akcije za sigurnost na cestama" koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255.

U Svijetu, a posebno u nerazvijenim zemljama i zemljama u razvoju, godišnje, u saobraćajnim nezgodama život izgubi 1,3 miliona ljudi, a preko 50 miliona ljudi ostane trajno nepokretno ili zadobije povrede. Ovoj "crnoj" statistici Bosna i Hercegovina doprinosi sa najmanje 400 poginulih i 11.000 povrijeđenih lica godišnje, te zauzima neslavno posljednje mjesto u Evropi. Stopa smrtnosti u saobraćaju u BiH-a je tri puta veća nego u zapadnoevropskim zemljama.

Na ovoj manifestaciji građani Tuzle će moći vidjeti trkaće automobile, old timere, nove modele automobila i kartinge za najmlađu populaciju, vozila i opremu saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radare i ostalu prateću opremu za kontrolu saobraćaja. Učešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Izlagači novih vozila organizirat će testne vožnje za kupce, a ulaz je slobodan.

Za mališane će biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.

Zadnji dan manifestacije biti će održan i Panonica CarExpo – Izložba atraktivnih vozila, čime bi bila završena sezona okupljanja vlasnika ovih vozila u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci