Tradicionalna izložba
46

Jesenji Auto Show ispred BBI centra privlači pažnju građana

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U toku je jesenji Auto Show koji se u sklopu akcije "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini" održava od 9. do 12.9.2021. godine na Trgu ispred BBI Centra u Sarajevu.

Auto show se organizuje u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija broj A/RES/64/255.

Na Trgu ispred BBI Centra tako pažnju građana privlače najnoviji modeli nekoliko automobilskih marki, a tu su i jednako atraktivni oldtimeri, trkaći automobili i kartinzi za najmlađu populaciju, dok edukativni dio izložbe upotpunjuju auto škola, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja.

Ućešće u ovoj izložbi je ovaj put ima i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.

Organizator je ponudio i sadržaj najmlađe posjetioce koji za igru i pokazivanje vještina imaju na raspolaganju mali poligon, gdje im se u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijele i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama vezanim za sigurnost u saobraćaju.