Samo u crnoj boji
3

Iza naziva Prototype X krije se znatno proširen Defender 90

E. L.
U britanskoj tuning kompaniji Kahn Design pripremili su nekolicinu karbonskih karoserijskih komponenti s kojima aktuelni Land Rover Defender 90 izgleda znatno agresivnije.

Među mnogobrojnim tuning kompanijama koje su se pozabavile aktuelnim Defenderom je i britanska kompanija Kahn Design u kojoj su otkrili kako izgleda njihova varijacija na temu Defendera 90, a Prototype X kupcima će uskoro biti dostupan kroz prodajnu mrežu kompanije Chelsea Truck.

Khanov Defender s najkraćim međuosovinskim rastojanjem postavljen je na crnim 22-inčnim aluminijskim felgama na kojima su gume koje bi se trebale dobro snalaziti i na neasfaltiranim podlogama. U crnoj boji su i mnogobrojne karbonske karoserijske komponente među kojima se ponajviše ističu izrazito prošireni blatobrani, što otkriva da čuveni britanski terenac u ovom slučaju ima znatno širi trag točkova.

Među dodacima su i efikasna LED svjetla iznad vjetrobranskog stakla i drugačije dizajniran prednji odbojnik/spojler, a tu je i oveći spojler iznad trećih vrata na kojima je peti točak. U opciji je i veliki stakleni krov. U Kahnu nisu objavili fotografije kabine, ali su spomenuli da je obložena kombinacijom drveta i tamnoplave kože.

Za Prototype X treba izdvojiti nešto više od 120.000 eura. Zasnovan je na verziji P400 čiji trolitarski turbobenzinski motor (Ingenium) sa šest cilindara raspolaže s 400 konjskih snaga i 550 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine zadužen 8-stepeni automatski mjenjač. Dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za šest sekundi i 208 km/h.